Επίσκεψη των Επισκόπων στα ιδρύματα προστασίας του γήρατος και στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

"Ο Θεός είναι αγάπη"

Ευλογίες και ευχές για το νέο έτος διένειμαν στους τροφίμους των οίκων ευγηρίας της Σύρου και στους ασθενείς συνανθρώπους μας, που βρίσκονται τις ημέρες αυτές μακριά από την εστία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' και ο Καθολικός Επίσκοπος Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου.

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου οδοιπορικού αγάπης στα ευαγή ιδρύματα του νησιού, οι Επίσκοποι των δύο εκκλησιών επισκέφτηκαν τον οίκο ευγηρίας της Καθολικής Εκκλησίας των Αδελφών του Ελέους, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, το Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα και τέλος το φιλανθρωπικό κατάστημα της Ι. Μητρόπολης Σύρου, του Αγίου Ιωάννη στα Τάλαντα.

Στο πλευρό των μοναχικών συνανθρώπων μας

Οι δύο Επίσκοποι ευχήθηκαν στους τροφίμους “υγεία και δύναμη”, μοίρασαν γλυκίσματα και προσευχολόγια, ενώ συνεχάρησαν τους ιθύνοντες και εργαζομένους των ιδρυμάτων για την κοινωνική προσφορά τους.

“Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της Χριστιανικής χαράς και γι' αυτό μαζί με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο B' επισκεφτήκαμε τα γηροκομεία και το Νοσοκομείο της Σύρου για να βρεθούμε κοντά στους ηλικιωμένους, σε εκείνους που υποφέρουν, τους ασθενείς και τους μοναχικούς ανθρώπους και να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά”, τόνισε σε δηλώσεις του προς τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα Ενημέρωσης και κοινωνικής Δικτύωσης ο Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου. Πρόσθεσε μάλιστα πως “ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, να τους δώσουμε την ευχή μας και να σταθούμε λίγο δίπλα τους για να τους δείξουμε ότι ο Θεός είναι αγάπη.”

Χρόνια πολλά υγιεινά και ευλογημένα

Με τη σειρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' εξέφρασε τη χαρά του για το οδοιπορικό αγάπης των δύο εκκλησιών στα φιλανθρωπικά καταστήματα της Ερμούπολης και στο νοσοκομείο. Όπως δήλωσε, “φέτος είναι η πρώτη φορά που ο Σεβασμιώτατος αδελφός Πέτρος έχει αυτή την ωραία εμπειρία, η οποία εύχομαι να κατασταλάξει στην καρδιά του όμορφες στιγμές. Τα προηγούμενα χρόνια συνοδοιπορούσαμε με τον πολύ σεβαστό και αγαπητό αδερφό Φραγκίσκο τον οποίο πολλές φορές έφερα σήμερα στη μνήμη μου. Θέλω να του ευχηθώ από τη θέση αυτή “χρόνια πολλά και ευλογημένα” για το νέο έτος που έρχεται”. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η αγάπη και η στοργή των εργαζομένων είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των γερόντων, των γεροντισσών και των ασθενών. “Ανακουφιζόμαστε στην καρδιά μας, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν αυτοί οι χώροι της αγάπης που περιθάλπουν τους ανθρώπους στα ύστερα χρόνια την ώρα που γέρνει η ζωή και τους δίνουν θαλπωρή και αγάπη. Προσπαθήσαμε να τους δώσουμε αγάπη και ελπίδα και εισπράξαμε με τη σειρά μας ευχές, αγκαλιές και πολλά φιλιά. Είναι από τα πιο πολύτιμα δώρα που αυτές τις μέρες παίρνουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και εμείς τη δύσκολη και σταυροαναστάσιμη αρχιερατική μας πορεία και διακονία” ανέφερε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, ο κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον π. Πέτρο Στεφάνου για τη συνοδοιπορία και ευχήθηκε στους τροφίμους των γηροκομείων και τους ασθενείς ο Θεός να τους στηρίζει και να τους ανακουφίζει από τους πόνους και τις δυσκολίες.

Ν. Γρυπάρης: “Σε κατάσταση ισορροπίας”

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμούπολης, Νικήτας Γρυπάρης κατέστησε γνωστό ότι το Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 59 γέροντες και γερόντισσες. “Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ισορροπίας. Ήδη με τη διαχείριση που έχουμε κάνει τον τελευταίο χρόνο, κλείνουμε το έτος χωρίς να έχουμε ελλείμματα ή χρέη σε τρίτους, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ή στο προσωπικό. Είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση συγκριτικά με την οικονομική κρίση που βιώνουμε και με δεδομένο ότι επιτεύξαμε όλους τους στόχους μας για φέτος. Επειδή όμως, οι ανάγκες δεν σταματούν και πάντα χρειαζόμαστε την υποστήριξη από τον κόσμο, οποιοσδήποτε θέλει να ας βοηθήσει είτε οικονομικά είτε υλικά είτε ηθικά, είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να τη δεχτούμε με μεγάλη χαρά” υπογράμμισε.

“Η σύμπνοια των δύο Εκκλησιών σκορπίζει χαρά”

Εξήγησε μάλιστα πως το Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα έχει γίνει αποδεκτό από όλη τη συριανή κοινωνία, καθώς αναγνωρίζεται η προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου και του προσωπικού, που υπερβάλλουν εαυτόν με στόχο την αξιοπρεπή διαβίωση των τροφίμων. “Η επίσκεψη των δύο Επισκόπων δίνει ιδιαίτερα χαρά στους γέροντες, οι οποίοι βλέπουν τους πνευματικούς ηγέτες τους ενωμένους και αγαπημένους”, κατέληξε.

“Η Σύρος είναι τυχερή που έχει τις δύο εκκλησίες να πλαισιώνει όλες αυτές τις προσπάθειες”, δήλωσε με τη σειρά του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Γιάννης Πετράκης, προσθέτοντας “μακάρι το νοσοκομείο να είναι πάντα άδειο τέτοιες χαρμόσυνες ημέρες”.