Εργατική Πρωτομαγιά με πορεία συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Νεωρίου

Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς μετουσίωσαν σε πράξη όλοι όσοι συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με κατεύθυνση το ναυπηγείο, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων του Νεωρίου.

Μετά τις 11 το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου και της Μαθητικής Πρωτοβουλίας Σύρου, καθώς επίσης και το ΠΑΜΕ Σύρου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένωσαν τη φωνή τους με μία κοινή πορεία στην οποία πρόταξαν το δίκαιο των εργαζομένων τιμώντας τους αγώνες της εργατικής τάξης μέχρι σήμερα.

Αξιοσημείωτη αποτέλεσε η απόφαση όλων των συμμετεχόντων να φθάσουν έως την πύλη του ναυπηγείου προκειμένου να δηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στις συνεχείς διεκδικήσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Νεωρίου, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση εδώ και αρκετές ημέρες. Από κοινού πραγματοποίησαν πορεία έως το κέντρο της πόλης. Συνθήματα για την πάλη της εργατικής τάξης με φόντο την ιστορική μαζική απεργία των εργαζομένων στο Σικάγο το 1886, διάνθισαν την πορεία καθ΄ όλη τη διάρκειά της.

Εκπρόσωποι όλων των παραπάνω Συλλόγων και μη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ενώ μέλος της τοπικής οργάνωσης του Σύριζα, διάβασε τον χαιρετισμό των τριών βουλευτών, Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού.

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων στην Ερμούπολη με εμφανώς μειωμένη τη συμμετοχή των πολιτών.