Το καθιερωμένο ραντεβού της Ομάδας Αιγαίου με τη Συριανή κοινωνία

Αγκαλιά που συνεχώς μεγαλώνει

Φώτο: RePlay Media

Εγκάρδια ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε για μία ακόμη φορά στην Ομάδα Αιγαίου η συριανή κοινωνία, με μπροστάρη τον Όμιλο Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στον 21ο διάπλου της ομάδας από τον πρόεδρό της Τάσο Ρούσσο και δύο ακόμα μέλη του, τις Αγνή Θαλασσινού και Σίσσυ Καπλανάρα.

Τα μέλη της ομάδας κατέφθασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο λιμάνι της Σύρου, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία μία ακόμη αποστολή στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, διάρκειας 12 ημερών. Φετινοί προορισμοί ήταν το Κουφονήσι, η Σίκινος, η Θηρασιά, η Ανάφη, η Αστυπάλαια, η Πάτμος, οι Αρκοί, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι, οι Φούρνοι και η Θύμαινα.

1.350 ιατρικές επισκέψεις

Κατά τις επισκέψεις της, η ομάδα διενήργησε ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους, ενώ δώρισε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία των νησιών, συνοδευόμενο από έργα υποδομής. Σύμφωνα με τον κ. Λάζαρο Πιατόπουλο, μέλος της Ομάδας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 650 μικροβιολογικές εξετάσεις, ενώ καταγράφηκαν περίπου 1.350 επισκέψεις στους εθελοντές ιατρούς.

Την Ομάδα υποδέχτηκαν στο λιμάνι, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Λιμενάρχης Σύρου Ιάκωβος Γκύζης, μέλη του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου και φίλοι της ομάδας Αιγαίου από το νησί.

Γ. Μαραγκός: Μηνύματα καλής πρακτικής

“Η παρουσία της ομάδας είναι ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας, το οποίο εκτός από ένα πολύ μεγάλο λιμάνι έχει και μια μεγάλη αγκαλιά, που φιλοξενεί τέτοιες πρωτοβουλίες” δήλωσε ο κ. Μαραγκός, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόεδρο της Ομάδας Αιγαίου Απόστολη Μπιλίρη για το πολύτιμο έργο των εθελοντών της, που εκτός από υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας και προσυμπτωματικού ελέγχου περιλαμβάνει και πράξεις ανιδιοτελούς προσφοράς, όπως κατασκευές παιδικών χαρών και άλλων υποδομών. “Μέσα από το έργο σας μεταδίδετε μηνύματα καλής πρακτικής, ώστε οι συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα να διαπιστώσουν ότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι που τους νοιάζονται και τους ενδιαφέρονται”, κατέληξε ο Δήμαρχος Σύρου, διαβεβαιώνοντας ότι το νησί θα εξακολουθεί να στηρίζει με την ίδια θέρμη τις προσπάθειες της Ομάδας Αιγαίου.

Νέο αίμα εθελοντών

Αναφερόμενος στον φετινό 21ο διάπλου της Ομάδας, ο πρόεδρος κ. Μπιλίρης τόνισε ότι η επιτυχία του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο νέο αίμα εθελοντών, που ενσωματώθηκαν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. “Στόχος μας είναι να φέρουμε στην αγκαλιά της ομάδας όσο το δυνατόν περισσότερα καινούρια άτομα. Όπως φάνηκε, το εγχείρημα πέτυχε και γι' αυτό, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι”, υπογράμμισε. “Μια μεγάλη ομάδα, όταν υπάρχει καλή συνεργασία, μπορεί να δουλέψει άψογα και να στηρίξει τους νησιώτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη”, εξέφρασε ο κ. Πιατόπουλος.

Ενθουσιασμένες από τη συμμετοχή τους στο φετινό διάπλου δήλωσαν και τα μέλη του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου Αγνή Θαλασσινού και Σίσσυ Καπλανάρα, οι οποίες συνόδευσαν την ομάδα, στο πλευρό του έμπειρου και θαλασσοειδήμονα, Τάσου Ρούσσου. “Αυτό που θα κρατήσουμε για πάντα στο μυαλό μας είναι τα χαμόγελα των ανθρώπων, η υποδοχή τους, η ζεστασιά τους, η ασφάλεια που ένιωθαν όταν τους πλησιάζαμε. Αυτά μας μένουν και μας δίνουν κουράγιο για την επόμενη χρονιά”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: