“Παρασύρθηκαν” και τιμήθηκαν

Αναμνηστικά διπλώματα παρέλαβαν το περασμένο Σάββατο οι συμμετέχοντες στην πρώτη αποστολή του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου με προορισμό τη Δονούσα.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, με στόχο να σκορπίσει χαρά και γνώση σε παιδιά όλων των ηλικιών μέσα από θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά παιχνίδια και δωρεές βιβλίων.

Εκφράζοντας τις θερμότερες ευχαριστίες του σε όσους στήριξαν την προσπάθεια μέσω της φυσικής παρουσίας τους και της εθελοντικής προσφοράς τους, ο Όμιλος τίμησε τους πρωταγωνιστές της αποστολής σε μία κλειστή εκδήλωση, όπου προβλήθηκε για πρώτη φορά το βίντεο του ταξιδιού, σε παραγωγή του Prisma Studio.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μέλη της Λέσχης Φουσκωτών Σκαφών “Ιάσονας” και της Ομάδας Αιγαίου, οι οποίοι παρακολούθησαν με συγκίνηση τις περιπέτειες του Ομίλου στη γειτονική Δονούσα. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αποσπάσματα από την παρουσίαση του διαδραστικού θεατρικού δρώμενου “Χάσαμε τον Φώτη...Στοπ”, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, να πάρει μία γεύση από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια εθελοντικής συνείδησης στο λιμάνι, αλλά και να αισθανθεί τη χαρά μαθητών και εκπαιδευτικών, κατά την παράδοση βιβλίων στα σχολεία του νησιού.

Σημειώνεται ότι στην πραγματοποίηση της αποστολής συνέβαλαν τα μέγιστα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Sekavin για την προμήθεια καυσίμων, η “Κοινή Γνώμη” για τη δημοσιογραφική κάλυψη, η ομάδα του Prisma Audiovisual Projects και η RePlay Media για τις εναέριες λήψεις.

Τα βιβλία που παραδόθηκαν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δονούσας ήταν μια δωρεά της Νάνσυς Χάλαρη, στη μνήμη του πατέρα της συγγραφέα και δημοσιογράφου, Δημήτρη Χάλαρη.

Στα άμεσα σχέδια του Ομίλου είναι η διοργάνωση μίας επίσημης εκδήλωσης προς τιμήν των χορηγών της αποστολής, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων το ταξίδι αυτό θα παρέμενε ένα μακρινό όνειρο.