Τα “Αρμενάκια” έρχονται και φέτος στη Σύρο

25 παιδιά από την Αρμενία με τους τρεις συνοδούς τους θα φιλοξενήσει και φέτος ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, συνεχίζοντας μία παράδοση είκοσι χρόνων που ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Άνω Σύρου και τον προσφάτως παραιτηθέντα σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργο Πάπιτση.

Την αποστολή από την Αρμενία θα πλαισιώνουν επίσης μία βουλευτής του κοινοβουλίου και δύο δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης. Η ομάδα θα παραμείνει στη Σύρο το χρονικό διάστημα 17-24 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, το μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος κ. Χατσίκ Χατσαντουριάν, συνοδευόμενος από τον αρχαιολόγο Λευτέρη Ζώρζο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολη κ. Μαραγκό και τον πρώην αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θάνο Φώσκολο με θέμα τη φιλοξενία παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ για το φετινό καλοκαίρι.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση μουσικοχορευτικής εκδήλωσης από τα φιλοξενούμενα παιδιά στις 24 Αυγούστου στην πλατεία Μιαούλη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Σύρος – Πολιτισμός 2015”.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμος πρόκειται να καλύψει την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης που ανέρχεται στο ποσό των 850 ευρώ και θα βαρύνει τον Κ.Α. 15.6471.004 “Έξοδα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Σύρος – Πολιτισμός” προϋπολογισμού Ο.Ε.2015.

Σημειώνεται ότι τις ημέρες παρουσίας των παιδιών στο νησί, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας και ευρημάτων του πρώην ορφανοτροφείου – νυν Στρατοπέδου της Σύρου, την οποία έχει αναλάβει ο κ. Ζώρζος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, εκτός από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, στη φιλοξενία των παιδιών συμβάλλουν αρκετοί τοπικοί φορείς, επιχειρηματίες και εθελοντές καθώς και το Ιδιωτικό Σχολείο Άγιο Γεώργιος, το οποίο παραχωρεί τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του στο Κίνι.

Ετικέτες: