Ολοκλήρωση εργασιών υπογείωσης καλωδίων ηλεκτροδότησης και τοποθέτηση συνεπτυγμένου υποσταθμού στο κηπάριο μπροστά στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Αισθητική αναβάθμιση ιστορικού κέντρου

Από σήμερα επιστροφή στις μέχρι πρότινος ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έμφαση στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής Βαπόρια και ειδικότερα του τμήματος πλησίον του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ με την ολοκλήρωση του έργου υπογείωσης καλωδίων ηλεκτροδότησης και την τοποθέτηση του συνεπτυγμένου υποσταθμού στο υφιστάμενο κηπάριο.

Δεδομένης της υλοποίησης του βασικού κορμού των εργασιών του εν λόγω έργου, για το οποίο είχαν δοθεί οι σχετικές εγκρίσεις από παλαιότερες συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων και κατά τη διάρκεια της π. Δημοτικής Αρχής, δίδεται εκ νέου από σήμερα, στη διάθεση των οδηγών το σύνολο των οδών της περιοχής στις οποίες είχε απαγορευθεί η διέλευση, ενώ παράλληλα, αφαιρούνται και οι φωτεινοί σηματοδότες (φανάρια), επάνω και κάτω από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.

Σε σχετική ενημέρωση για το έργο, αλλά και τον σκοπό αυτού, προχώρησε ο προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ στη Σύρο, Νίκος Ραγκούσης μιλώντας στην εφημερίδα.

Σημειώνεται πως, το κόστος επωμίστηκε ο Δήμος δεδομένου ότι υπήρξαν σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου οργάνου κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία ενώ ανάλογη παρέμβαση αναμένεται και σε άλλο σημείο της Ερμούπολης.

Παρελθόν τα εναέρια καλώδια

“Από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου οι οδηγοί θα μπορούν να διέρχονται κανονικά από τους δρόμους που παρέμεναν ως χθες κλειστοί” σημείωσε ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος παρακάτω στις εργασίες που υλοποιήθηκαν από τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ. “Πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του νέου συνεπτυγμένου υποσταθμού εντός του κηπαρίου του Αγίου Νικολάου στο σημείο που είχε υποδειχθεί και είχε παραγγελθεί από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συνδέσεως των υπογείων καλωδίων και υπήρξε η αποκατάσταση των οδών που χρησιμοποιήθηκαν για τις υπόγειες εκσκαφές”. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, “Απομένουν οι επιμέρους εργασίες συνδέσεων υπόγειων δικτύων των παλαιών με τα καινούργια για να μπορέσει να προχωρήσει και η αποψίλωση του εναερίου υποσταθμού και κάποιων άλλων στύλων εναέριου δικτύου που βρίσκονται στο πίσω μέρος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Χρειαζόμαστε λίγες ημέρες εκεί για να ολοκληρωθούν όλα”.

Στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης, ο ίδιος κατέστησε σαφές πως, θα αφαιρεθούν και κάποιες κολόνες που υφίστανται στα σκαλοπάτια της “εισόδου” προς τα Αστέρια στο ύψος του εστιατορίου “Βαπόρια” αλλά και κάποιες ακόμη που βρίσκονται στις μικρότερες οδούς της περιοχής. Ως εκ τούτου, το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό κάλλος της περιοχής θα ενισχυθεί με την απουσία καλωδίων και στύλων ηλεκτροδότησης, τα οποία έως και σήμερα κατά γενική ομολογία “τραβούν” δυστυχώς το βλέμμα του επισκέπτη.

Εργασίες επί του πεζοδρομίου στην οδό Μπαμπαγιώτου

“Θα υπάρξει αισθητική αναβάθμιση όλης της περιοχής σε έναν σημαντικό βαθμό” επανέλαβε ο κ. Ραγκούσης, γνωστοποιώντας πως, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ήπιου χαρακτήρα εργασίες για το τελικό στάδιο της ένωσης των δύο υποσταθμών και συγκεκριμένα αυτού που βρίσκεται στο κηπάριο μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο και στο πάρκο πλησίον του κτιρίου που στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων. “Χρειάζονται περίπου δέκα ημέρες ώστε να ολοκληρωθούν κάποιες ακόμη εργασίες. Εντός των ημερών, θα σκαφτεί το κομμάτι από το ύψος του ξενοδοχείου “Σύρου Μέλαθρον” έως και την έναρξη του πάρκου της Αστυνομίας ώστε να συνδεθούν οι δύο υποσταθμοί και να προχωρήσει η ένωση των δικτύων” ανέφερε, διευκρινίζοντας μάλιστα, πως, οι συγκεκριμένες εργασίες θα αφορούν στο τμήμα του πεζοδρομίου και άρα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διέλευση των οχημάτων και των δικύκλων από την οδό Μπαμπαγιώτου. Όπως εξήγησε, “θα απομακρυνθούν κάποια σύρματα και θα βελτιωθεί η εικόνα όσο γίνεται περισσότερο”, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές πως, “Τεχνικά δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα. Υπάρχει τεράστιο κόστος για τις εργασίες ώστε να φύγουν όλα τα καλώδια από μία περιοχή”.

Ανάλογη παρέμβαση στην οδό Μπαρμπέτα

Επόμενο βήμα ανάλογων εργασιών θα υπάρξει και στην περιοχή πλησίον του ναυπηγείου και συγκεκριμένα στην οδό Μπαρμπέτα. Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, “Από τον Δήμο έχει ζητηθεί υπογείωση στην οδό Μπαρμπέτα. Αναμένουμε τις διαδικασίες, να πληρωθούμε ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε αυτό το σημείο” γνωστοποίησε, κάτι για το οποίο στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα υπάρξει εξέλιξη. Ειδικότερα, στο 10ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στο πλαίσιο της τροποποίησης του σχεδίου του ΟΣΑΑ θα τεθεί προς έγκριση το ποσό των 29.000 ευρώ για την υπογείωση του δικτύου στην προαναφερθείσα οδό.

Ετικέτες: