Δωρεά του Ομίλου Inner Wheel Σύρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Απέκτησε holter πιέσεως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Ένα νέο σύγχρονο μηχάνημα μέτρησης και παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης απέκτησε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, κατόπιν της δωρεάς του Ομίλου Inner Wheel Σύρου, μετά από συνεννόηση με το ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθεί μία σημαντική ανάγκη του Νοσηλευτικού Ιδρύματος που καλύπτει όλες τις Κυκλάδες.

Όπως κατέστη σαφές στην προχθεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Ομίλου, το μηχάνημα έχει παραδοθεί ήδη στο Νοσοκομείο και είναι έτοιμο προς χρήση ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες και οι ασθενείς της Σύρου καθώς και των υπολοίπων νησιών που μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα του νομού.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο καφέ - μπαρ “Μέγαρο” στην Ερμούπολη, έδωσαν το “παρών” μέλη και φίλοι του Ομίλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η διοικητής της 247 Περιφέρειας του Inner Wheel, Γιάννα Γραβιά – Καλύβα. Το Νοσοκομείο εκπροσώπησε ο προεδρεύων, Μιχάλης Ζουλουφός.

Γίνεται πράξη η προσφορά στο συνάνθρωπο

Η νέα πρόεδρος του Συριανού Ομίλου, Κατερίνα Λειβαδάρα καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, προλογίζοντας την απόφαση του Inner Wheel να προβεί στη δωρεά ενός holder πιέσεως, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Πρόκειται για μία νέα άξια λόγου δράση των γυναικών του Ομίλου, για την επίτευξη της οποίας πραγματοποιήθηκαν bazaar, συνεστιάσεις και λαχειοφόρος αγορά. “Μοναδικές και ενωμένες” όπως “υπαγορεύει” το φετινό σύνθημα του Inner Wheel, οι γυναίκες που απαρτίζουν τον Συριανό Όμιλο έπραξαν βάσει της κατανόησης, της αλληλεγγύης αλλά και της κοινωνικής προσφοράς ώστε να συνδράμουν με τη σειρά τους στην υποστήριξη της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. “Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας, στα παιδιά καθώς έχουν ανάγκη από ένα ευτυχέστερο μέλλον και μία καλύτερη ζωή” ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η κ. Λειβαδάρα, ενώ για τη σημαντική ενέργεια του Ομίλου τοποθετήθηκε και η προ-πρόεδρος, Άσπα Αριστείδου, επί της προεδρίας της οποίας, λήφθηκε και πραγματοποιήθηκε η απόφαση.

Στη διάθεση όλων και δωρεάν

Εκ μέρους της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου χαιρέτισε ο κ. Ζουλουφός, ευχαριστώντας θερμά το Inner Wheel Σύρου για την “γενναιόδωρη πράξη αγάπης”, ζητώντας παράλληλα από τα μέλη του, να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την ευγενική συνεργασία τους με την πλευρά του Νοσοκομείου.

Σχετικά με το μηχάνημα και τη λειτουργία του, τοποθετήθηκε στη συνέχεια ιατρός του Νοσοκομείου, αρμόδια για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, πως το holder πιέσεως “είναι μία πολύ δημοφιλής πρακτική παγκοσμίως” καθώς “δίνει τη δυνατότητα να καταγράφεται η αρτηριακή πίεση με πολλαπλές μετρήσεις στο φυσικό περιβάλλον του ασθενούς κατά τη διάρκεια της εργασίας του, κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης, κατά τη διάρκεια του ύπνου” παρέχοντας στον ιατρό του κάθε ασθενή επιπρόσθετες πληροφορίες για την αρτηριακή πίεση, η οποία όπως συμπλήρωσε παρακάτω πρέπει να παρακολουθείται ώστε να ρυθμίζεται. Η ίδια εξήγησε πως “η αρτηριακή υπέρταση είναι ένα χρόνιο νόσημα, το οποίο προσβάλλει όχι μόνον τους νεφρούς, αλλά και διάφορα άλλα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού”, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη παρακολούθησής της.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση όλων των εργαζομένων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού προς τα μέλη του Ομίλου, η ιατρός τόνισε πως το μηχάνημα είναι στη διάθεση όλων των πολιτών δωρεάν αρκεί να κλείνουν ραντεβού, κατόπιν εντολή του θεράποντος ιατρού τους.

Αξίζει να αναφερθεί, πως, στην εκδήλωση ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος του Inner Wheel Σύρου, η φαρμακοποιός, Μαρίτα Δάσκου, που ανέλαβε την υλοποίηση bazaar με σκοπό την επίτευξη της ανωτέρω δράσης.

Ετικέτες: