Αναγκαίο το “φρεσκάρισμα” των διαγραμμίσεων στους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης της πόλης

Έμφαση στην προετοιμασία

Ενόψει της εφαρμογής των κυκλοφοριακών μέτρων πεζοδρόμησης στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και μοιραία της αύξησης του αριθμού των οδηγών οχημάτων οι οποίοι θα αναζητούν θέσεις στάθμευσης εκτός κέντρου, κρίνεται επιβεβλημένη η τόνωση των διαγραμμίσεων στους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, ώστε να τηρείται η απαραίτητη τάξη.

Κατά γενική ομολογία, αρκετά εκ των γνωστών διαθέσιμων parking εκτός πόλης διατηρούνται σε αξιοπρεπή κατάσταση, ωστόσο, δεδομένης της αυξημένης ζήτησης που θα καταγραφεί τους μήνες του καλοκαιριού, χρήσιμο θα ήταν να οριοθετηθούν έντονα οι συγκεκριμένες θέσεις που θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματα, καθώς επίσης οι θέσεις ΑΜΕΑ και τα βέλη κυκλοφορίας επί του οδοστρώματος ώστε να διευκολύνονται δημότες κι επισκέπτες. Τονίζεται πως, οι χώροι στάθμευσης στις περιοχές “Δόξα” και “Πλακούρα” παρουσιάζουν τα πιο ήπια ζητήματα στην έμφαση αρκετών διαγραμμίσεων, ενώ σε καλύτερο βαθμό βρίσκεται ο χώρος πλησίον του κτιρίου του π. Μπαμπαγιώτειου Ιδρύματος. Ωστόσο, ο χώρος στη θέση Καρνάγιο παραμένει αναξιοποίητος από τους οδηγούς, οι οποίοι όμως, δεν θα διευκολύνονται στο ζήτημα της στάθμευσης, αφού οι διαγραμμίσεις έχουν εξαφανιστεί σχεδόν στον απόλυτο βαθμό.

Ακολουθούν αναλυτικά οι χώροι στάθμευσης και ο αριθμός θέσεων που περιλαμβάνει ο κάθε ένας εξ αυτών: 1. Ανοικτός χώρος στάθμευσης στην θέση “Μαρινόπουλος”, δυναμικότητας 160 επιβατικών αυτοκινήτων. 2. Ανοικτός χώρος στάθμευσης έμπροσθεν του ΑΚΕΝ (σσ. Αθλητικό Κέντρο), δυναμικότητας 60 επιβατικών αυτοκινήτων. 3. Ανοικτός χώρος στάθμευσης στην θέση “Καρνάγιο”, δυναμικότητας 80 επιβατικών αυτοκινήτων. 4. Κλειστός χώρος στάθμευσης στην διασταύρωση των οδών Μπαρμπέτα και Νεωρίου, δυναμικότητας 125 επιβατικών αυτοκινήτων (σσ. διώροφο parking ΙΚΑ). 5. Ανοικτός χώρος στάθμευσης στη θέση “Πλακούρα” (σσ. Λαλακιά), δυναμικότητας 65 επιβατικών αυτοκινήτων. 6. Ανοικτός χώρος στάθμευσης στη θέση “Δόξα”, δυναμικότητας 90 επιβατικών αυτοκινήτων και 7. Ανοικτός χώρος στάθμευσης επί της οδού Μανδηλαρά (σσ. Έναντι 4ου Δημ. Σχολείου), δυναμικότητας 30 επιβατικών αυτοκινήτων”.