Αποκόλληση πέτρινων πλακών από ρίζες δέντρων, τα οποία έχουν αποκτήσει επικίνδυνη κλίση πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη

Ελλοχεύει τεράστιος κίνδυνος

Στην ατζέντα των αρμοδίων πρέπει να περιληφθεί το σοβαρό θέμα της επικίνδυνης κλίσης των δέντρων που βρίσκονται στα πετρόχτιστα σκαλοπάτια πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και πάνω από την παιδική χαρά της περιοχής, καθώς αρκετά από αυτά τείνουν κυριολεκτικά να ξεριζωθούν.

Πρόκειται για ένα από τα λίγα τμήματα της Ερμούπολης που κοσμείται από δέντρα και δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον για τους περιοίκους και τα παιδιά της εν λόγω γειτονιάς, ωστόσο, μερικά εκ των υφιστάμενων δέντρων έχουν αποκτήσει με τον καιρό άκρως επικίνδυνη κλίση, με τον κίνδυνο “αποκόλλησής” τους να είναι ιδιαίτερα ορατός. Οι ρίζες των δέντρων έχουν σπάσει σε πολλά σημεία τα πετρόχτιστα σκαλοπάτια, με αρκετές από τις πέτρες που περιβάλλουν τους κορμούς τους μάλιστα, να έχουν μετατοπιστεί από την αρχική θέση τους.

Το θέμα έρχεται στο προσκήνιο μετά από σχετικές παρατηρήσεις περιοίκων, καθώς και γονέων, τα παιδιά των οποίων συνηθίζουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σε αυτό το σημείο, με την επισήμανση ωστόσο, πως, η ύπαρξη και ασφαλής διατήρηση των δέντρων εκτιμάται απαραίτητη για τη συνολική εικόνα της περιοχής.