Κοινή δήλωση Νίκου Συρμαλένιου και Θοδωρή Δρίτσα για το Νεώριο

"Να παρθούν άμεσα μέτρα, διαφορετικά θα μιλάμε για έγκλημα"

Άμεσα μέτρα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νεωρίου, ζητούν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος και Θοδωρής, με αφορμή την πρόσφατη κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του ναυπηγείου του Νεωρίου Σύρου από το ΙΚΑ.

Οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί, να αναζητηθούν ευθύνες και να δοθούν λύσεις, έτσι ώστε τα ναυπηγεία να μην οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο. Διότι όπως αναφέρουν, το αντίθετο αποτελεί έγκλημα.

“Οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων χρόνων με αιχμή τις μνημονιακές πολιτικές, έχουν οδηγήσει όχι μόνο στην ύφεση, αλλά και στην καταστροφή και στο ξεπούλημα όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και ανάμεσα τους και του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Η ανυπαρξία κλαδικής πολιτικής για τα ναυπηγεία, οι κυβερνητικές υποχωρήσεις απέναντι σε όλες τις αξιώσεις των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε., οι αδιαφανείς και εν πολλοίς σκανδαλώδεις συμφωνίες με τους σημερινούς ιδιώτες-ιδιοκτήτες των ναυπηγείων, οδήγησαν στη συνεχή αποδυνάμωση και απαξίωση όλου του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα της χώρας, με αποτέλεσμα σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι των ναυπηγείων να βρίσκονται στα πρόθυρα της ανεργίας ή σε καθεστώς μισθών πείνας.

Η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να ανατραπεί, αν δεν αλλάξει ριζικά η πολιτική πλεύσης για τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Στα πλαίσια μιας τέτοιας πολιτικής κεντρικό ρόλο πρέπει να παίξει η συγκρότηση ενός δημόσιου φορέα για τη ναυπηγική πολιτική που θα αντιστρέψει τους όρους της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, έτσι ώστε μαζί με τους εργαζόμενους να στηριχθεί ο ναυπηγικός τομέας της χώρας. Ζητάμε άμεση ενεργοποίηση της κυβέρνησης και άμεσα μέτρα. Να αναζητηθούν ευθύνες και να δοθούν λύσεις, έτσι ώστε τα ναυπηγεία να μην οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο. Το αντίθετο αποτελεί έγκλημα”.

Ετικέτες: