Παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου Αντιπάρου για το νέο αεροδρόμιο

“Αποσκοπούμε στον ποιοτικό τουρισμό”

“Χωρίς καμία έρευνα” μιλά η βουλευτής Ραχήλ Μακρή για “κατασπατάληση πόρων”, υποστηρίζουν τα μέλη

“Αδιάβαστη” πιάνει τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή η Ένωση Ξενοδόχων Πάρου Αντιπάρου αναφορικά με το νέο αεροδρόμιο, για το οποίο αν και η ίδια έκανε λόγο “για κατασπατάληση πόρων”, ωστόσο τα μέλη μέσω επιστολής, της απαντούν πως πρόκειται για ζωτικής σημασίας έργο που δεν πρέπει να συναντά εμπόδια.

Οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι η κ. Μακρή “χωρίς έρευνα και χωρίς ερώτηση προς τους αρμόδιους φορείς του νησιού”, αλλά ταυτόχρονα και “παραπλανημένη” από κάποιους που “θέλουν την Πάρο μόνο για τις διακοπές τους” μίλησε για πόρους που ξοδεύονται αλόγιστα και για “εμπαιγμό του ελληνικού λαού”, καλώντας την μάλιστα να επισκεφθεί την Πάρο προκειμένου να αποκτήσει σαφή γνώση για όσα αφορούν στην υλοποίηση του έργου, όπως άλλωστε απαιτεί ο ρόλος της ως “υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για θέματα αεροδρομίων”.

Καταλογίζουν άγνοια

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, απέστειλε γραπτή παρέμβαση στη βουλευτή με αφορμή ερώτηση που είχε θέσει κάνει η ίδια προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αλλά και Τουρισμού, στο περιεχόμενο της οποίας υποστήριξε ότι γίνεται “Κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού λαού για το αεροδρόμιο της Πάρου”.

Τα μέλη μεταξύ άλλων, σημειώνουν πως, “Απορούμε διότι μια εκπρόσωπος ενός ανεξάρτητου κόμματος, το οποίο θεωρητικά δεν εξαρτάται από τα μικροσυμφέροντα δύο ή τριών οικονομικά ισχυρών οικογενειών της Πάρου, και υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για θέματα αεροδρομίων, υποστηρίζει χωρίς καμία έρευνα και χωρίς καμία ερώτηση στους αρμόδιους φορείς της Πάρου, τον Δήμο Πάρου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, και τους συναδέλφους βουλευτές των Κυκλάδων, ότι κατασπαταλώνται πόροι και εμπαίζεται ο Ελληνικός λαός για το αεροδρόμιο της Πάρου”.

Επιδίωξη ο τουρισμός “ανώτερου επιπέδου”

Εξηγώντας αρχικά το στόχο των Παριανών όσον αφορά στον Τουρισμό, τα μέλη τονίζουν ότι, “Η Πάρος και η Αντίπαρος ουδέποτε αποτέλεσαν προορισμό μαζικού τουρισμού, όχι λόγω περιορισμένων υποδομών, αλλά γιατί εδώ είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι ότι ο μαζικός τουρισμός δεν αποτελεί στόχο μας”. Αντιθέτως προσθέτουν, πως, “επιδιώκουμε χρόνια τώρα την προσέλκυση τουριστών ανωτέρου επιπέδου μέσα από τη βελτίωση των υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας. Μαχόμαστε για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών, την διατήρηση της πολιτιστικής τους ταυτότητας και της αυθεντικής τους φυσιογνωμίας και κυρίως την προστασία του περιβάλλοντός μας”.

Όλα τα προαναφερθέντα, επισημαίνουν πως “αν είχε ασχοληθεί, θα τα γνώριζε” καθώς, “το προϊόν” που υπαγορεύει το στόχο “είναι η ίδια η φύση πρωτίστως και στην συνέχεια οι υπηρεσίες”.

Ρωτούν δε, “Ποιος νοήμων επιχειρηματίας λοιπόν, θα επέτρεπε την καταστροφή του προϊόντος του και θα καθόταν άπραγος σε μια τέτοια περίπτωση; Κανείς”.

Πολλαπλά τα οφέλη

Κινούμενοι εντός του συγκεκριμένου πλαισίου, τα μέλη καθιστούν σαφές ότι, για να επιτευχθεί ο στόχος, “χρόνια τώρα, επιδιώκουμε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, αλλά και τους κατοίκους των δύο νησιών, τη δημιουργία του πολυπόθητου νέου αεροδρομίου” αφού “Ένα ασφαλές και λειτουργικό αεροδρόμιο θα αποτελέσει αναβάθμιση για τον τουρισμό, βάση για την επιμήκυνση της πολύ μικρής σεζόν και για τη διασπορά του τουριστικού φορτίου σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, αυξάνοντας την περίοδο απασχόλησης και μειώνοντας ταυτόχρονα την ανεργία”.

Παράλληλα, σημειώνουν πως, “θα προσδώσει ασφάλεια στους μόνιμους κατοίκους, μιας και σήμερα η μεταφορά με αεροπλάνο σε περιπτώσεις ανάγκης είναι τις περισσότερες φορές αδύνατη λόγω και του μικρού αεροδιαδρόμου και του μικρού μεγέθους αεροσκαφών τα οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα νησιά μας με κακές καιρικές συνθήκες” ενώ “θα δοθεί η δυνατότητα να επισκέπτονται το νησί Έλληνες και ξένοι άμεσα, χωρίς της παρεμβολή όπως γίνεται σήμερα των αεροδρομίων Μυκόνου και Σαντορίνης”.

Κάποιοι αδιαφορούν για τους κατοίκους

Στη συνέχεια, η Ένωση Ξενοδόχων, διασαφηνίζει ότι, “οι κύριοι που παραπλανητικά πληροφόρησαν” την κ. Μακρή “είναι οι ίδιοι που απέκρυψαν ότι το 1998 προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μην γίνει το αεροδρόμιο”, καθώς σύμφωνα με όσα συμπληρώνουν “Η Πάρος υπάρχει μόνο για να κάνουν τις διακοπές τους, δεν τους ενδιαφέρουν οι κάτοικοι του νησιού, ούτε ο τουρισμός, ούτε η εξυπηρέτηση των τουριστών και επισκεπτών της Πάρου – Αντιπάρου”.

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως τα ερωτήματα που η ίδια έθεσε, “απαντώνται όλα από τις σχετικές μελέτες χωροθέτησης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων” τις οποίες όφειλε “να έχει μελετήσει πριν προβεί στη σχετική ερώτηση”.

Ποιοτικός τουρισμός συνάρτηση σύγχρονου αεροδρομίου

Λίγο πριν ολοκληρώσουν την επιστολή τους, οι ξενοδόχοι, αναφέρονται σε μία σειρά από δυνατότητες που θα “ανοιχτούν” για το νησί της Πάρου και της Αντιπάρου αφού προχωρήσει το έργο, διευκρινίζοντας πρώτα απ΄όλα πως, “το νέο αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί αεροπλάνα των 80-100 θέσεων και όχι τα μεγάλα charter των 200-250 θέσεων, που κατευθύνονται στα μεγάλα νησιά με πελάτες all inclusive” .

Χαρακτηριστικά τονίζουν ότι “το έργο θα εξυπηρετεί και τα γύρω νησιά (Αντίπαρο, Νάξο, κλπ)”, διασαφηνίζοντας ότι “Δεν αποσκοπούμε στον μαζικό τουρισμό, αλλά στον ποιοτικό τουρισμό και αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό. Ποιοτικός τουρισμός όμως χωρίς σύγχρονο αεροδρόμιο είναι ανέφικτος”. Εκφράζοντας την ίδια στιγμή “την αγανάκτησή τους”, όταν αιωρούνται επιχειρήματα περί “κατασπατάλησης χρημάτων”, καλούν τη βουλευτή πρωτίστως “να κατανοήσει τη σημασία των παραγωγικών επενδύσεων” προτρέποντάς την “να μην καταφέρεται εναντίον αυτών” και ζητώντας της να μεταβεί στο νησί. “Το κράτος είναι υποχρεωμένο να περατώσει το αεροδρόμιο, διότι έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις, οι μελέτες του πεδίου ελιγμών και το πολύ σε ένα έτος περατώνεται η κατασκευή του. Έχει προκηρυχθεί η μελέτη των κτιρίων και σε λίγο θα γίνει και η κατασκευή τους. Συμπερασματικά, το έργο του αεροδρομίου, αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για όλους” επισημαίνουν καταλήγοντας.

Ετικέτες: