Σεμινάριο Aegean Cuisne στην Τήνο

Σεμινάριο με άξονα τη σχέση γαστρονομίας και τουρισμού, καθώς και το όφελός της στις επιχειρήσεις και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 16:00, στην αίθουσα του γραφείου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Τήνο.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια σειράς σεμιναρίων ειδικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο του εποικοδομητικού διαλόγου καλούνται σε συμμετοχή όλα τα τοπικά μέλη - εστιατόρια του Δικτύου Aegean Cuisine καθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα εστιατόρια, παραγωγοί τροφίμων και ποτών και εμπορικά καταστήματα.

Έμφαση στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι οι: Μάγια Τσόκλη, διακεκριμένη δημοσιογράφος και συνιδιοκτήτρια της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο, που παράγει την μπύρα ΝΗΣΟΣ, Γιώργος Λούκας, βραβευμένος sommelier και ιδρυτής της εταιρείας “Genius in Gastronomy” και Γιώργος Καλώστος, συνεργάτης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Οι ομιλητές θα εστιάσουν στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα και στα πολλαπλά οφέλη της προβολής και ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού.

Επιπλέον θα παρουσιαστεί και το νέο σχέδιο δράσης του δικτύου Aegean Cuisine, το οποίο έχει εξασφαλίσει πλέον τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συνέχεια του.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων για την επίδειξη της διαδικασίας παρασκευής της μπύρας ΝΗΣΟΣ, για όσους επιθυμούν να παρευρεθούν.

H πρόσκληση βρίσκεται αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (www.e-kyklades.gr).

Ετικέτες: