Σε θετική τροχιά Μύκονος και Σαντορίνη με φόντο τις αεροπορικές αφίξεις

Απογείωση... διεθνών αφίξεων

ΣΕΤΕ: Ικανοποιητικός ρυθμός αύξησης +9% σύμφωνα με στοιχεία

Άκρως αισιόδοξα είναι τα βήματα της Σαντορίνης και της Μυκόνου σε επίπεδο διεθνών αεροπορικών αφίξεων και τη φετινή χρονιά με τον μήνα Σεπτέμβριο μάλιστα να “κλείνει” με θετικό πρόσημο, στο πλαίσιο άλλωστε που κινούνται τα αντίστοιχα στοιχεία και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις.

Τα ανωτέρω φαίνονται από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε ανάλογη έκθεσή του, στην οποία περιλαμβάνονται αριθμητικά δεδομένα που δείχνουν πως τα δύο Κυκλαδονήσια δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεπερνώντας ακόμη και τα περυσινά ρεκόρ τους.

Άνοδος κατά 14,3% το πρώτο εννιάμηνο του 2014

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΕΤΕ, και τον Σεπτέμβριο του 2014 η αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο κινήθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αφού παρουσίασε αύξηση κατά 9%. Σε επίπεδο εννιαμήνου μάλιστα, η αύξηση αγγίζει το 14,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και είναι πλέον βέβαιο ότι θα υπερκαλυφθεί ο στόχος ρεκόρ των 19,5 εκατ. αεροπορικών αφίξεων έως το τέλος του έτους, αν συνυπολογισθεί και η κρουαζιέρα (21,5 εκατομμύρια συνολικά). Ωστόσο, στο γενικότερο επίπεδο, ανησυχία προκαλεί όπως εξηγείται, το ασταθές πολιτικό κλίμα, το οποίο δεν αποκλείεται να επηρεάσει τον αριθμό των προγραμματισμένων αφίξεων για το 2015 καθώς και τον αριθμό των προκρατήσεων.

Ξεπερνούν τον εαυτό τους

Ειδικότερα, όπως καθίσταται σαφές από τα στατιστικά στοιχεία, για τη Μύκονο τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 33.548 αφίξεις ενώ τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους είχαν φιλοξενηθεί 25.746. Όσον αφορά δε, στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαντορίνης, τα στοιχεία θέλουν να υπήρξαν για τον φετινό Σεπτέμβριο, 49.128 αφίξεις τουριστών, ενώ για τον ίδιο μήνα του 2013, 39.767 αφίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως βάσει των στοιχείων που παρουσιάζονται στον πίνακα στην ιστοσελίδα του ΣΕΤΕ, και τα δύο νησιά κατά τον μήνα Αύγουστο “έπιασαν” τους στόχους τους, αφού η Μύκονος σημείωσε αφίξεις που άγγιξαν τις 77.461 και η Σαντορίνη τις 82.262.

Ετικέτες: