Ενημέρωση του Υπ. Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού για την πορεία των υδατοδρομίων

Συμβολή στη συνδεσιμότητα των μικρών νησιών

  • Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2015 - 06:10

Ενημερωτική συνάντηση είχαν στελέχη της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια – Hellenic Seaplanes» με τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, με στόχο την ενημέρωση του υπουργού για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων.

Στα γραφεία του Υπουργείου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών, όπου τα στελέχη της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ενημέρωσαν τον υπουργό, κ. Γιώργο Σταθάκη, όσον αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και του δικτύου πτήσεων των υδροπλάνων στη χώρα μας.

Στην συνάντηση με τον κ. Γιώργο Σταθάκη παρίστατο από την πλευρά της εταιρείας οι κ.κ. Τάσος Γκόβας, Ανδρέας Καροτσιέρης, Φώτης Χατζηανδρώνης και Γιάννης Ξυγκάκης, καθώς επίσης και η κυρία Έλλη Παπακοσμά, αρμόδια για θέματα Μεταφορών και η κυρία Παντελάκη Ευαγγελία, αρμόδια για θέματα Ναυτιλίας.

Ο υπουργός, κ. Σταθάκης έλαβε ενημέρωση σχετικά με τους τομείς της δράσης της εταιρίας, για την πορεία των αδειοδοτήσεων για τα υδατοδρόμια, τα οποία έχει αναλάβει να υλοποιήσει η “Hellenic Seaplanes”, όπως επίσης και για τον σχεδιασμό των πτήσεων των υδροπλάνων για την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε σχετικά με τον προγραμματισμό της εταιρείας στις Περιφέρειες των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης το πρώτο αδειοδοτημένο Υδατοδρόμιο της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στο Λιμάνι της Κέρκυρας.

Μετά το πέρας της ενημερωτικής συνάντησης, ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, δήλωσε τα εξής:

«Ένα πολυχρηστικό μέσο όπως το υδροπλάνο εκτός του ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του τουρισμού, θα συμβάλει καθοριστικά και στην συνδεσιμότητα των μικρών νησιών, γεγονός που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων μέσα από την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους. Επίσης η ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα θα συμβάλει και στην δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ετικέτες: