Το «Συριανό Panorama” δροσίζει το καλοκαίρι μας

«Αφιερωμένο σ’ αυτούς που έκαναν τα καλοκαίρια μας αλησμόνητα» είναι το δεύτερο τεύχος του free press περιοδικού «Συριανό Πανόραμα» με την υπογραφή του πολυπράγμονα Βαγγέλη Περρή, που εξακολουθεί να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού με μία σειρά αξιόλογων συνεντεύξεων και φωτογραφήσεων.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα Αντώνης Μπουγιούρης, ο δεύτερης γενιάς Έλληνας σκηνοθέτης και συγγραφέας Αλεξάντερ Πέιν, ο αγαπημένος ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης και ο πλοίαρχος Ηλίας Βερβενιώτης είναι μερικές από τις προσωπικότητες που ανοίγουν την «καρδιά» τους στην καλοκαιρινή έκδοση του περιοδικού.

Την αγάπη τους για τη Σύρο, αλλά και τους λόγους που την ξεχωρίζουν από άλλα νησιά, αυτοχαρακτηριζόμενα και «κοσμικά» εξομολογούνται ο αρχιτέκτονας Γιώργος Ευριπιώτης, ο –παντρεμένος με Συριανή- Χρήστος Δάντης, ο σκηνοθέτης Κώνσταντίνος Ρήγος και φυσικά η εντυπωσιακή Έλενα Παπαβασιλείου, η οποία κοσμεί και το εξώφυλλο του περιοδικού.

Η πάντα χαμογελαστή παρουσιάστρια ποζάρει με στυλ στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου και περιγράφει μία μοναδική ανατολή που έζησε στο νησί. «Θυμάμαι σε ένα ταξίδι με την αδερφή μου, είχε τύχει να ξυπνήσω πάρα πολύ νωρίς, γύρω στις 6 το πρωί, μόλις ξημέρωνε. Βγήκα έξω να δω την ανατολή. Εκείνες τις στιγμές, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο, το μεγαλείο της φύσης, αισθανόμουν πως είχα εναρμονιστεί, είχα γίνει ένα με το περιβάλλον. Ένιωθα ότι το νησί είναι δικό μου κι εγώ ήμουν δική του. Ήταν κάτι μοναδικό, μια στιγμή που νιώθεις γαλήνη και γεμίζεις ενέργεια».

Για τα πρώτα βήματά της στην τηλεόραση, το θέατρο και το σινεμά μιλά η ηθοποιός Άννα Μαρία Βέλλη, ενώ ο εικαστικός Γιάννης Βέλλης αναφέρεται στην πολυδιάστατη καλλιτεχνική παρουσία του στο νησί της Σύρου, στη λυρική ομορφιά που είναι διάχυτη στα έργα του καθώς και στα «δώρα» που του έχει χαρίσει ο τόπος που το 1980 επέλεξε να γίνει η νέα του «πατρίδα».

Σημειώνεται ότι στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού περιλαμβάνονται και ξενόγλωσσες περιγραφές για τους τουρίστες του εξωτερικού.