Panorama Μαραθώνας: Η Σύρος έδωσε το παράδειγμα

Την επιτυχημένη συνταγή του “Συριανού Πανοράματος” με την υπογραφή του πολυπράγμονα Βαγγέλη Περρή, ακολούθησε ο Δήμος Μαραθώνα, παρουσιάζοντας σήμερα το πρώτο καλοκαιρινό τεύχος του ως ένα δροσερό και εύγευστο “κοκτέιλ” για εκείνους που θα θελήσουν να γνωρίσουν τις άγνωστες πτυχές του και τη σύνδεσή του με αγαπημένα πρόσωπα της σόουμπιζ και του αθλητισμού.

“Ποδαρικό” στη νέα αυτή έκδοση με την εκτυπωτική σφραγίδα της “Τυποκυκλαδικής” κάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού και θυμάται τα χρόνια αθωότητας, τις βόλτες, τα μπάνια, τις εξερευνήσεις, το ψάρεμα και τις στιγμές υψηλής αδρεναλίνης που έζησε στον Μαραθώνα.

Στο πρώτο τεύχος φιλοξενούνται επίσης ο επιτυχημένος σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος αναπολεί τα γυρίσματα του “Παρά Πέντε” στον Μαραθώνα, η πρωταθλήτρια ιστιοσανίδας Τζέλη Σκαρλάτου, ο παρουσιαστής Θανάσης Πάτρας, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μιλτιάδης και Γιώργος Βράτσος, η ηθοποιός της “Δικαίωσης” Κωνσταντίνα Κλαψινού και η αθλήτρια της υδατοσφαίρισης Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Τις προσωπικές ιστορίες τους, αλλά και το αξιέπαινο έργο που επιτελούν, παρουσιάζουν ακόμα η εφηβική ομάδα μπάσκετ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, που από τη νέα χρονιά εγκαταλείπει τα αλώνια και μετακομίζει στα σαλόνια της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής και οι κυρίες Γεωργία Αντωνία και Λίτσα Πετράκου, οι οποίες ανακάλυψαν πριν από δύο χρόνια τη δύναμη ενός πλαστικού καπακιού.

Τέλος, ο δεκάχρονος μαθητής του δημοτικού σχολείου Βαρνάβα περιγράφει το παραμυθένιο ταξίδι του στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο και τη γνωριμία του με την Πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό.

Σημειώνεται ότι ανάλογο ενδιαφέρον για την απόκτηση του δικού τους “Πανοράματος” έχουν εκδηλώσει ήδη και άλλοι δήμοι της Ελλάδας.