Η Σύρος άνοιξε την «αγκαλιά» της στο «Fast Ferries Andros”

Θετικός οιωνός για τα ακτοπλοϊκά δεδομένα του νησιού

Θερμή υποδοχή του πλοίου στο λιμάνι της Ερμούπολης

Στο λιμάνι της Ερμούπολης προσέγγισε για πρώτη φορά χθες το μεσημέρι το πλοίο «Fast Ferries Andros», πριν από την έναρξη εκτέλεσης της ακτοπλοϊκής γραμμής «Ραφήνα-Σύρος-Τήνος-Μύκονος» την προσεχή Πέμπτη.

Τον πλοίαρχο Γιώργο Κολίτσα και το πλήρωμα του πλοίου υποδέχτηκαν στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιό του, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Λιμενάρχης Σύρου Ιάκωβος Γκύζης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος και ο ταξιδιωτικός πράκτορας της Fast Ferries Νίκος Βασιλικός.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων ξεναγήθηκαν στο πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό του πλοίου, το οποίο θα προσεγγίζει στη Σύρο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή ξεκινώντας από τη Ραφήνα στις 08.10 με άφιξη στο λιμάνι της Ερμούπολης στις 11.30 το πρωί. Επιπλέον, Τρίτη και Πέμπτη θα αναχωρεί για Ραφήνα στις 18.00 το απόγευμα και την Κυριακή στις 19.00.

Αίτημα είκοσι ετών

Το νέο δρομολόγιο αποτελεί έναν θετικό οιωνό στα μέχρι σήμερα ακτοπλοϊκά δεδομένα της Σύρου, καθώς η Σύρος συνδέεται ξανά με τη Ραφήνα μετά από δύο ολόκληρες δεκαετίες.

«Το γεγονός ότι η Ραφήνα ενώνεται με τη Σύρο, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ τον επιβάτη είτε αυτός προέρχεται από το αεροδρόμιο και είναι πολύ κοντά, είτε τον μόνιμο κάτοικο της Αθήνας ο οποίος με την Αττική οδό» δήλωσε στο web tv της «Κοινής Γνώμης» ο πλοίαρχος κ. Κολίτσας. «Εμείς από πλευράς μας, θα προσφέρουμε τα μέγιστα στον επιβάτη, στις τοπικές αρχές και στον καθένα με την ευχή το συγκεκριμένο δρομολόγιο να εκτελείται μελλοντικά περισσότερες ημέρες την εβδομάδα», κατέληξε.

Γ. Μαραγκός: «Πρέπει να στηρίξουμε τη νέα γραμμή»

Τον καπετάνιο και το πλήρωμα του Fast Ferries Andros καλωσόρισε θερμά ο Δήμαρχος κ. Μαραγκός, προσφέροντας στον κ. Κολίτσα αναμνηστικά δώρα του δήμου. «Είναι γεγονός ότι η δρομολόγηση του «Fast Ferries Andros» μας έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη χαρά. Είναι αλήθεια ότι σας περιμέναμε και τον Ιούλιο αλλά ένεκα των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων, δεν κατέστη αυτό εφικτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι το νέο αυτό δρομολόγιο θα εξυπηρετήσει πάρα πολύ κόσμο και ιδιαίτερα τους κατοίκους των βορείων προαστίων. «Πιστεύω ότι όλοι μαζί και η τοπική αυτοδιοίκηση και η τοπική επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να στηρίξουμε τη γραμμή, ώστε να καταστεί βιώσιμη και του χρόνου -πρώτα ο Θεός- να μπορέσουμε να έχουμε και περισσότερες ημέρες και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» κατέληξε, ευχόμενος στο πλήρωμα «καλά ταξίδια».

Γ. Ρούσσος: «Στόχος το κοινό καλό»

Τα οφέλη από την εκτέλεση του νέου δρομολογίου επεσήμανε με τη σειρά του και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, σημειώνοντας ότι πλέον η Σύρος συνδέεται με την Τήνο και τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε μέχρι τώρα. «Το Επιμελητήριο θα παροτρύνει όλα τα μέλη του στη Σύρο να στηρίξουν το πλοίο αυτό. Εμείς ευχόμαστε τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας να ευχάριστα, ώστε η γραμμή να μείνει κερδοφόρα για το κοινό καλό» σημείωσε.

Ν. Βασιλικός: “Είναι γνωστή η ποιότητα της Fast Ferries”

Τέλος, στην ποιότητα της Fast Ferries αναφέρθηκε ο ταξιδιωτικός πράκτορας κ. Νίκος Βασιλικός. «Με ευχαρίστηση ακούω τους φορείς του νησιού να μιλούν για τη στήριξη του πλοίου. Όντως χρειαζόμαστε τη γραμμή αυτή και τη σύνδεση με τη Ραφήνα που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Πιστεύουμε κι ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε σαν νησί να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εταιρείας για την κάλυψη των αναγκών τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών. Η ποιότητα της εταιρείας και των πλοίων της στη γραμμή Άνδρου – Τήνου – Μυκόνου, που χρόνια δραστηριοποιείται είναι γνωστή και νομίζω ότι ταιριάζει με την ποιότητα τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της Σύρου. Θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας», κατέληξε ο κ. Βασιλικός.