Ενημέρωση των μελών

Fam trip Πολωνών με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου

  • Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2015 - 09:51

Η Ένωση Ξενοδόχων Σύρου στο πλαίσιο προσέγγισης νέων τουριστικών αγορών διοργάνωσε με την πολύτιμη συνεργασία του τουριστικού γραφείου SIROS TRAVEL , την συμπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και την οικονομική βοήθεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ένα ιδιαίτερης τουριστικής σημασίας και αξίας για την περίοδο αυτή Fam Trip ( ταξίδι γνωριμίας ) από την Πολωνία προς την Σύρο.

Το ταξίδι – επίσκεψη στην Σύρο πραγματοποιήθηκε από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν σε αυτό 4 καθολικοί ιερείς υπεύθυνοι αντίστοιχων προσκυνηματικών κέντρων εξερχόμενου τουρισμού και 8 εκπρόσωποι εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων.

Η στόχευση της τουριστικής αγοράς της Πολωνίας και η απόφαση πραγματοποίησης του Fam Trip έγιναν για τους εξής συγκεκριμένους λόγους :

  • Η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, κατέλαβε εφέτος και μετά από μία αξιόλογη ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Πολωνών τουριστών.

  • Το 2015 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 900.000 Πολωνοί τουρίστες και σύμφωνα με τις τουριστικές προβλέψεις και στοιχεία την επόμενη διετία θα ανέλθουν σε 1.350.000.

  • Μετά από ανάλυση και αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του τουριστικού προφίλ του Πολωνού τουρίστα, διαπιστώσαμε, ότι οι τουριστικές προτιμήσεις και οι λόγοι επιλογής ενός προορισμού για τις διακοπές τους ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό, με τα τουριστικά δεδομένα και ιδιαίτερα με συγκεκριμένες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει το νησί μας.

  • Η εκπληκτική ( αριθμητικά ) παρουσία Πολωνών τουριστών εφέτος στις Κυκλάδες, ένα μικρό μέρος της οποίας και χωρίς στοχευμένη προβολή επικαρπώθηκε και η Σύρος.

  • Η σημαντική αύξηση ( λόγω των ανωτέρω προβλέψεων ) των αεροπορικών δρομολογίων από διαφορετικές πόλεις της Πολωνίας προς την Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2016.

Κατά την χρονική διάρκεια της παραμονής των στο νησί μας επισκέφθηκαν όλους τους πολιτιστικούς, μουσειακούς και αθλητικούς χώρους. Επισκέφθηκαν επίσης ένα μεγάλο αριθμό Καθολικών και Ορθόδοξων ναών, στο δε ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο και μετά το πέρας της επίσκεψης σε αυτόν, τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στην Πολωνική γλώσσα. Η χορωδία της Καθολικής εκκλησίας συμπλήρωσε το πρωτόγνωρο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός, ψάλλοντας προς τιμή των θρησκευτικούς ύμνους, η μουσική απόδοση των οποίων άγγιξε την ακουστική τελειότητα.

Περιηγήθηκαν σε όλα τα χωριά και στο βόρειο τμήμα του νησιού. Κατά την δε διάρκεια του περίπλου του νησιού με τουριστικό σκάφος είχαν την ευκαιρία, ( η οποία τους εξέπληξε ευχάριστα σε μεγάλο βαθμό ), να επισκεφθούν την σπηλιά, όπου ευρίσκεται η μικρή εκκλησία του Αγίου Στεφάνου.

Το τουριστικό προφίλ του νησιού και οι τουριστικές του δυνατότητες και υποδομές παρουσιάσθηκαν στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, σε μία τέλεια επαγγελματική παρουσίαση με την χρησιμοποίηση power point και επιλεγμένων φωτογραφιών.

Σε επαγγελματικό τώρα επίπεδο επισκέφθηκαν ξενοδοχειακές μονάδες, συζητήθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες και οι προοπτικές πώλησης συγκεκριμένων τουριστικών πακέτων, καθώς αναλύθηκαν και οι αποδοτικότεροι επικοινωνιακά τρόποι προσέγγισης της τουριστικής αγοράς της Πολωνίας.

Το ταξίδι τους συμπληρώθηκε με μία μονοήμερη επίσκεψη γνωριμίας στο νησί της Τήνου, η οποία Τήνος συμπεριλαμβάνεται σε συγκεκριμένο τουριστικό πακέτο πώλησης Island Hopping.

Την τελευταία ημέρα παραμονής των στο νησί έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο της Καθολικής εκκλησίας κ. Πέτρο, όπου τους εδόθη η άμεση δυνατότητα να πληροφορηθούν για την ιστορική, θρησκευτική και κοινωνική παρουσία της Καθολικής κοινότητας στην Σύρο, αλλά και γενικότερα στοιχεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Οι Πολωνοί επισκέπτες έφυγαν από το νησί με τις καλύτερες των εντυπώσεων για την εικόνα του νησιού, την τελειότητα υλοποίησης ολοκλήρου του προγράμματος επίσκεψης και από την φιλοξενία που τους προσφέρθηκε σε όλους τους τομείς.

Το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος του Fam Trip καλύφθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων και το τουριστικό γραφείο SIROS TRAVEL . Θα ακολουθήσει δημόσια ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου, για όσους με κάθε τρόπο βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού γνωριμίας από την Πολωνία στην Σύρο.