Ημερομηνία ορόσημο για την «Κοινή Γνώμη»

Έγινε 35 και συνεχίζει

  • Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2016 - 06:18
  • /   Eνημέρωση: 18 Νοε. 2016 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Γενέθλιο έτος 1982, με το ημερολόγιο να δείχνει 17 Νοεμβρίου.

35 χρόνια πριν έγινε η πρώτη έκδοση της «Κοινής Γνώμης», με μία πορεία που σημειώνεται από τότε μέχρι σήμερα συνεχώς ανοδική.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της πρώτης εκείνης έκδοσης, με το οποίο συστήθηκε στο κοινό της Σύρου η εφημερίδα, έγραφε «Η έκδοση μίας επαρχιακής εφημερίδας σε έναν τόπο μικρό, όπως είναι ο δικός μας, που αγγίζει τις 20.000 κατοίκους, είναι τόλμημα και άθλος».

Το μεγάλο «τόλμημα» και ο δύσκολος «άθλος», στην εβδομαδιαία τότε έκδοση, αποδείχθηκαν στόχοι που μπόρεσαν να κατακτηθούν, παρά τις υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος.

Το πείσμα του εκδότη, Γιώργου Βακόνδιου, η πίστη του στην επιτυχία και η επιμονή του στην επίτευξη όλο και υψηλότερων στόχων, αποτέλεσαν τα στοιχεία, που με αρωγούς το έμψυχο δυναμικό των συνεργατών του και την υποστήριξη του κοινού των αναγνωστών, οδήγησαν σε ακόμα μεγαλύτερα βήματα.

Μετά από 20 χρόνια εβδομαδιαίας έκδοσης, στις 25 Νοεμβρίου του 2002, η εφημερίδα γίνεται ημερήσια, ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη της τοπικής ενημέρωσης.

Από τότε, καθημερινά πλέον τα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι σήμερα, η «Κοινή Γνώμη» καθιέρωσε το όνομα της και ταύτισε την ύπαρξη της με την αμερόληπτη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία, που σεβόμενη πάντοτε τους κανόνες δεοντολογίας συνεχίζει να είναι ταυτόσημη του όρου ενημέρωση.

Διανύοντας το 35ο χρόνο λειτουργίας της, η ημερήσια εφημερίδα της Σύρου και των Κυκλάδων, όχι μόνο διατηρεί την δημιουργική της ορμή, αλλά συνεχώς ανανεώνεται σε επίπεδο περιεχομένου και ύλης και ενδυναμώνει την παρουσία της στον χώρο, με προοπτική την ακόμα μεγαλύτερη πορεία που έχει μελλοντικά να διανύσει.