Διαγωνισμός για μαθητές των Κυκλάδων

Ζωγραφίζουμε και φωτογραφίζουμε ξωκλήσια

  • Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2013 - 06:00

Πανκυκλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Νομό Κυκλάδων, με θέμα «Κυκλαδίτικα ξωκλήσια» διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος τα Νηπιαγωγεία και οι τρεις πρώτες τάξεις Δημοτικών Σχολείων με έργα ζωγραφικής, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες τάξεις των Δημοτικών μπορούν να συμμετάσχουν με φωτογραφίες που θα αποτυπώσει ο φακός των μηχανών τους.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ενός σημαντικού τμήματος της κυκλαδίτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και της θρησκευτικής ιστορίας των νησιών, μέσα από ένα κοινό και προσιτό θέμα, που δίνει την ευκαιρία σε όλα τα σχολεία των Κυκλάδων να λάβουν μέρος.

Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύουν τα έργα τους με ένα πληκτρολογημένο σύντομο κείμενο 150 λέξεων, με πληροφορίες για το πού βρίσκεται το εξωκλήσι, ποιο είναι, αν γνωρίζουμε πότε ή περίπου πότε κτίσθηκε, πότε γιορτάζει κ.λπ., το ονοματεπώνυμό τους, την τάξη, το σχολείο και τον δάσκαλο που επιμελήθηκε του διαγωνισμού.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των έργων είναι η 20/5. Τα έργα των μαθητών που θα βραβευθούν, θα αποτελέσουν το υλικό για την έκδοση του Ημερολογίου 2014