Υποδοχή πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου

Το νέο “αίμα” της Ελληνικής Ναυτιλίας

Το νέο “αίμα” της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας υποδέχτηκε όπως κάθε χρόνο η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Σύρο, η οποία συμπληρώνει φέτος 51 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης. Από την ίδρυσή της, το 1962 μέχρι και σήμερα έχει απονείμει συνολικά 1.517 διπλώματα και πτυχία στους σπουδαστές που φοίτησαν σε αυτή, ενώ στο αντικείμενό της θεωρείται η 2η κορυφαία Σχολή σε ολόκληρη τη χώρα. Τον καθιερωμένο αγιασμό για το νέο ακαδημαϊκό έτος τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β'. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, τοπικά στελέχη και αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού και των σωμάτων ασφαλείας, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Σύρου, γονείς και φίλοι των σπουδαστών.

Απόκτηση γνώσεων, εκπαίδευσης και εμπειρίας

Με τα σοφά λόγια του Αριστοφάνη “πρέπει πρώτα να μάθετε να κωπηλατείτε, προτού να αναλάβετε τη διακυβέρνηση ενός πλοίου”, τα στελέχη της Σχολής τόνισαν στους πρωτοετείς ότι μέσα από την ναυτική τέχνη και επιστήμη θα αποκτήσουν γνώσεις, εκπαίδευση και εμπειρία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αύριο με επιτυχία όλες τις ραγδαίες εξελίξεις τη τεχνολογίας και του ανταγωνισμού.

Με τη σειρά του, ο Διοικητής της σχολής, Νικόλαος Πολέμης υποδέχτηκε τους φοιτητές στον προθάλαμο της οικογένειας των αξιωματικών της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία αποτελεί σήμερα ισχυρό εργαλείο στήριξης της εγχώριας οικονομίας.

Στο τέλος του σύντομου χαιρετισμού του, ο κ. Πολέμης απένειμε τον θυρεό της Ακαδημίας στον Μητροπολίτη Σύρου και στον Καθολικό Επίσκοπο για την πολυετή στήριξη και αγάπη τους στη Σχολή. Με τον θυρεό της Ακαδημίας τιμήθηκε ο υποδιοικητής της και ένας από τους βασικούς στυλοβάτες της, Θεμιστοκλής Αλιφραγκής, ο οποίος μετά από μια μακρόχρονη πορεία στο Λιμενικό Σώμα και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου ετοιμάζεται φέτος να “κρεμάσει” τη στολή του, λόγω συνταξιοδότησης.

Ετικέτες: