Συνεργασία Υπουργείου Ναυτιλίας με ΑΕΝ Σύρου

Ευκαιρίες για τους φοιτητές της σχολής

  • Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Μετά την πετυχημένη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με το πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτητών αποφασίστηκε η επέκταση της και στις σχολές Εμπορικού Ναυτικού.

Θέσεις πρακτικής άσκησης

Συγκεκριμένα, πληθώρα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποίησαν την άσκηση τους στο αρμόδιο υπουργείο συμμετέχοντας ενεργά με τρόπο ιδιαίτερα αποδοτικό και αποτελεσματικό.

Στο πλαίσιο των κατευθυντήριων εντολών της διεύθυνσης εκπαίδευσης ναυτικών, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και πλοιάρχων Σύρου προέβη σε καταχώρηση ως φορέας υποδοχής στο σύστημα ΑΤΛΑΣ, 6 προσφερόμενων θέσεων προς πρακτική άσκηση έτσι ώστε οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη θέση που τους ενδιαφέρει. Όπως ανακοινώθηκε από τον πλοίαρχο του λιμενικού σώματος και διοικητή της ΑΕΝ Σύρου, Νικόλαο Πολέμη, πρόκειται για 2 θέσεις βοηθητικού προσωπικού με γνώσεις λογιστικής, 2 θέσεις βοηθητικού προσωπικού για τα γραφεία γραμματείας της ΑΕΝ Σύρου και γραμματείας της Σχολής Πλοιάρχων, 1 θέση βοηθητικού προσωπικού με γνώσεις βιβλιοθηκονομίας και 1 θέση πληροφορικής για την επικαιρότητα και την βελτίωση της υπάρχουσας ιστοσελίδας της Ακαδημίας.

Σημειώνεται ότι η πρακτική άσκηση δεν επιφέρει στον φορέα που την παρέχει καμία οικονομική και ασφαλιστική επιβάρυνση, καθώς καλύπτεται από την σχολή προέλευσης των φοιτητών.

Ετικέτες: