Καθομολόγηση των αποφοίτων του Τμήματος ΜΣΠΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

“Καλόν αέρα στα όνειρά σας”

Σε κλίμα ενθουσιασμού, συγκινησιακής φόρτισης και ένθερμων εκδηλώσεων με “κύματα” και “ιπτάμενες ανθοδέσμες” στην πλατεία του Θεάτρου Απόλλων, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

“Τη σημερινή ημέρα, κορυφαία στιγμή της ακαδημαϊκής ζωής του πανεπιστημίου μας, η κοινότητα του Αιγαίου παραδίδει στην επιστήμη και στην κοινωνία νέους και νέες επιστήμονες με ξεχωριστά χαρακτηριστικά κριτικής σκέψης και επιστημονικής αρτιότητας, με καινοτόμες ιδέες και δημιουργικό πνεύμα, ενεργούς πολίτες με λόγο και δράση για την παιδεία και τον πολιτισμό, για την κοινωνία και την κοινωνική αλληλεγγύη, για τη δημοκρατία , την ευημερία και την πρόοδο του τόπου”, σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητής κ. Στέφανος Γκρίτζαλης.

Ακαδημαϊκό περιβάλλον υψηλού επιπέδου

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας, διαμορφώνει ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον υψηλού επιπέδου σπουδών και έρευνας, ως έκφραση της διαχρονικά σταθερής αναπτυξιακής στρατηγικής για την εκπαίδευση και την έρευνα, τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, την επίτευξη του συλλογικού ακαδημαϊκού οράματος, ακόμη και σε περίοδο κρίσης.

Καταλήγοντας, συμβούλευσε τους απόφοιτους να μη λησμονούν ότι έχουν αποκτήσει εφόδια που είναι απαραίτητα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό της αγοράς εργασίας, ότι τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύτηκαν είναι σύγχρονα και καινοτόμα και τέλος, ότι η ακαδημαϊκή οικογένεια του Αιγαίου θα παραμείνει δίπλα τους, σε κάθε στιγμή της αυριανής ζωής τους.

“Πηγαίνετε μπροστά, το αξίζετε, μπορείτε, θα το πετύχετε. Ακολουθήστε τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, του ποιητή του Αιγαίου: πιάστε την αστραπή στο δρόμο σας, δώστε της διάρκεια, μπορείτε”. Καλόν αέρα στα όνειρά σας”, υπογράμμισε.

Το πτυχίο είναι η πόρτα, αλλά εσείς το κλειδί”

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Αναπληρωτής Πρύτανης Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Σπύρος Συρόπουλος, ο οποίος τόνισε στους αποφοίτους ότι ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουν όλες τις δεξιότητες, τις αξίες, τον τρόπο της έρευνας, της αξιολόγησης, της ταξινόμησης, της παρουσίασης και αξιοποίησης που αποκόμισαν όλα αυτά τα χρόνια.

Τη συγκίνησή του δεν έκρυψε και ο πρόεδρος του Τμήματος ΜΣΠΣ Γιάννης Δαρζέντας, υπογραμμίζοντας ότι πίσω από την αγωνία για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μπροστά του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παραμένει πάντα ζωντανή η ελπίδα, χάρη στις συνεχείς διακρίσεις, αλλά και το πείσμα καθηγητών και φοιτητών οι οποίοι το περιβάλλουν με αγάπη.

Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με τον χαιρετισμό του εκπροσώπου των φοιτητών του τμήματος, Κωνσταντίνου Βασιλάκη.

Τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αμέσως μετά, ακολούθησε η Καθομολόγηση των αποφοίτων των προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχεδίασης και Διαδραστικών και Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων και Ολιστικά εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα – Κλασική Ομοιοπαθητική και η απονομή των μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθομολόγηση των αποφοίτων του Τμήματος ΜΣΠΣ και την απονομή διπλωμάτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου π. Κωνσταντίνος Κοντός, ο Αντιδήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δούναβης.