Το Νηπιαγωγείο Βάρης συνεχίζει να νοιάζεται και να δρα

Ένας για όλους και όλοι για έναν

Οι γονείς του Νηπιαγωγείου Βάρης, ακολουθώντας το λαμπρό παράδειγμα των παιδιών τους και την πορεία που χαράσσουν φέτος στο δρόμο της προσφοράς και του εθελοντισμού, συνέχισαν την προσπάθεια, αναλαμβάνοντας και οι ίδιοι ενεργό δράση.

Η προσωπική «πινελιά» των γονέων ήταν απαραίτητη για την ανανέωση του σχολείου, το οποίο βάφτηκε κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών με εθελοντική εργασία του κ. Νίκου Βαρθαλίτη, πατέρα ενός μαθητή.  

Επιπλέον, οι γονείς συνέβαλαν τόσο οικονομικά όσο και χειρωνακτικά στην αλλαγή κάποιων βασικών πραγμάτων στην αυλή του Νηπιαγωγείου, τα οποία ενισχύουν την ασφάλεια και το παιχνίδι των παιδιών, φροντίζοντας παράλληλα για την καθαριότητα και την τάξη του εσωτερικού χώρου.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το «Vari Run»

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όλοι οι γονείς, κινητοποιημένοι στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» ετοιμάζουν πυρετωδώς τα μετάλλια, καθώς και άλλα αναμνηστικά για τον αγώνα δρόμου «Vari Run», που συνδιοργανώνει το σχολείο, με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, τους Δρομείς Σύρου και τη Δημοτική Κοινότητα Βάρης.

Ο αγώνας την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 στην Παραλία της Βάρης, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης «Πανάχραντος», του Ερασιτεχνικού Αλιευτικού Ομίλου Βάρης «Η Φάμπρικα» και των Επαγγελματιών της παραλίας της Βάρης.

Εξαιρετική συνεργασία με γονείς και φορείς

«Όλη αυτή η προσπάθεια, αλλά και τα πολύ αξιόλογα αποτελέσματα είναι συνισταμένες μιας εξαιρετικής συνεργασίας που υπάρχει στη σχολική μας μονάδα τόσο με τους γονείς, οι οποίοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και τις υλοποιούν άμεσα, όσο και με τους τοπικούς φορείς που μας συμπαραστέκονται στο έργο μας», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Βάρης, Ζωή Αποστόλου.

Σημειώνεται ότι, τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για το βάψιμο του σχολείου ήταν μια προσφορά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Ως εκ τούτου, η κ. Αποστόλου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φραγκίσκο Βακόνδιο και στον Προϊστάμενο του Τμήματος Μικρών Έργων, Σωτήρη Μπούσια.

Από την άλλη, τα υλικά με τα οποία οι γονείς ετοίμασαν τα μετάλλια και τα αναμνηστικά για το Vari Run, προσέφερε η Δημοτική Κοινότητα Βάρης, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του Νηπιαγωγείου με τον πρόεδρό της κ. Ιωσήφ Σαργολόγο. «Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανη για όλα αυτά τα «δώρα», που είναι η κινητήριος δύναμή μας για να συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε και να δρούμε», κατέληξε η Διευθύντρια του σχολείου.