Απαλλαγή των αυτοδιοικητικών από τα εκλογικά πρόστιμα

Οι ποινές είναι για άλλους

Από τις ελάχιστες φορές που παρατηρήθηκε διακομματική συμφωνία, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας των κομμάτων να προστατεύουν τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς εκπροσώπους, υπερψηφίζοντας τροπολογία, με την οποία «χαρίζονται» ουσιαστικά το σύνολο των εκλογικών προστίμων.

Στο κενό έπεσε ο νόμος Ραγκούση (3870/2010), περί εκλογικών δαπανών, βάσει του οποίου επιβάλλονταν πρόστιμα σε συνδυασμούς, επικεφαλής συνδυασμών και υποψήφιους, των εκλογών της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού του 2010.

Ο σχετικός νόμος αφορούσε εκλογικές παραβάσεις σχετικά τόσο για τη μη έγκαιρη υποβολή των οικονομικών στοιχείων, όσο και για τις χρηματοδοτήσεις και τις εκλογικές των Δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών, αλλά και των υποψηφίων.

Παροχή προστασίας

Επτά βουλευτές πέντε κομμάτων, οι Σταυρούλα Ξουλίδου (ΑΝ.ΕΛΛ.), Σάββας Αναστασιάδης (Ν.Δ.), Γιάννης Δημαράς (ΑΝ.ΕΛΛ.), Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), Μιχάλης Ταμήλος (Ν.Δ.) και Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ), κατέθεσαν από κοινού τροπολογία, η οποία λειτουργεί απαλλακτικά για τα πρόστιμα καθώς τα μειώνει κατά το 1/10.

Με την παρούσα τροπολογία να έχει αναδρομική ισχύ για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης του 2010, όσες οικονομικές υπερβάσεις στοίχησαν υψηλά πρόστιμα στους αυτοδιοικητικούς πλέον «εξορθολογίζονται», όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική της έκθεση.

Εμφανής η προσπάθεια προστασίας, των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, αλλά και των χρηματοδοτών τους, εκ μέρους των βουλευτών, καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν επιχειρούν «εξορθολογισμό του ύψους των προστίμων, ώστε να μην είναι εξοντωτικό για τον χρηματοδότη, που πιθανόν αδόλως υπερέβη ελάχιστα τα όρια, ενώ σκόπιμο είναι το αντίθετο να ισχύει για τον χρηματοδότη που δολίως καταστρατήγησε τα όρια του νόμου», προκαταβάλλοντας ότι πρόκειται για «άδολες» υπερβάσεις.

Με τον χαρακτηρισμό αυτό ως «άλλοθι», παράλληλα ακυρώνεται ένα καίριο σημείο του νόμου που αφορούσε στην ποινή φυλάκισης ενός έτους στους χρηματοδότες που υπερέβησαν τα όρια χρηματοδότησης, μειώνοντας ταυτόχρονα και τα εις βάρος του χρηματικά πρόστιμα.

Τη μείωση των προστίμων προσπάθησαν να αιτιολογήσουν οι βουλευτές, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά και το «έλλειμμα ενημέρωσης» των υποψηφίων, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν έγκαιρη ενημέρωση.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών & Εκλογικών Παραβάσεων, επιφορτίστηκε με τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των συνδυασμών των υποψηφίων Περιφερειαρχών και δημάρχων και περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, καθώς και με τον έλεγχο των εκλογικών παραβάσεων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 3870/2010 και αφορούν την εκλογική περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Η επιτροπή απαρτιζόταν από την πρόεδρο κ. Ισιδώρα Παπαφράγκου, Πρόεδρο Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, την κ. Ιουλία Κοτσώνη, Αντιπρόσωπο Ν.Σ.Κ., αναπληρωματικό μέλος, την κ. Ελένη Γιαννιουδάκη Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Κυκλάδων, ως μέλος, τον κ. Ιωάννη Τομαή, εκπρόσωπο της ΤΕΔΚ Ν. Κυκλάδων, ως τακτικό μέλος και την κ. Μαρία Βρανίκου, Υπάλληλο της ΔΟΥ Σύρου, ως αναπληρωματικό μέλος, ενώ χρέη γραμματείας της Επιτροπής εκτελούσε η κ. Ανδριάνα Ζερβάκη, υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Η Επιτροπή η οποία συνήλθε στην Ερμούπολη την Πέμπτη 16–2–2011 και ώρα 12:30, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως αναφέρει και την τελική της έκθεση, μελέτησε τα σχετικά έγγραφα των οικονομικών στοιχείων των συνδυασμών, την έκθεση ελέγχου των αρμοδίων υπαλλήλων της ΔΟΥ Σύρου, οι οποίοι έχουν ορισθεί για την υποβοήθηση του ελεγκτικού της έργου με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εξέτασε όλα τα βιβλία και παραστατικά στοιχεία, καθώς και αυτά που συμπληρωματικά προσκόμισαν οι συνδυασμοί.

Η Επιτροπή πέραν της διαλογικής συζήτησης, έλαβε επιπλέον υπόψη: 1) Ότι ο νόμος αυτός εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις προκείμενες εκλογές, 2) Τις γεωπολιτικές ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), 3) Το γεγονός ότι πολλοί συνδυασμοί αφορούσαν Δήμους με πληθυσμό κάτω των χιλίων (1000) κατοίκων με τις γνωστές δυσκολίες προσβάσεως, 4) Την ελλιπή πληροφόρηση λόγω της πρώτης εφαρμογής του Νόμου και 5) Το γεγονός ότι εδόθησαν γραπτές και προφορικές εξηγήσεις από τους υποχρέους και με προσωπική τους παρουσία στην Επιτροπή.

Κατόπιν αυτών αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία ότι «δεν έχουν εμφιλοχωρήσει παραβάσεις των ανωτέρω διατάξεων και συνεπώς δεν πρέπει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις για τους συνδυασμούς και υποψηφίους».

Σε παραβάσεις, σύμφωνα με την επιτροπή έχουν υποπέσει οι συνδυασμοί: «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ» (Δήμος Θήρας), «ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (Δήμος Κέας) και «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» (Δήμος Αντιπάρου), για τους οποίους αναφέρεται στην τελική έκθεση ότι «δεν προσκόμισαν κανένα στοιχείο, αν και κλήθηκαν νόμιμα προς τούτο, διατυπώνεται η γνώμη ότι έχουν υποπέσει στις παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3970/2010 και συνεπώς έπρεπε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από αυτές κυρώσεις».