Επίσκεψη Ν. Συρμαλένιου σε κοινωνικές υπηρεσίες της Σύρου

Ταλανίζουν τα προβλήματα υποστελέχωσης

  • Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2014 - 06:10

Με αφορμή την παραμονή του στη Σύρο, για τη χειροτόνηση του νέου επισκόπου της Καθολικής εκκλησίας, ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης και προστασίας των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Πληθώρα προβλημάτων στις κοινωνικές υπηρεσίες των Κυκλάδων

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κυκλάδων διεξήγαγε μια σειρά επισκέψεων σε υπηρεσίες που άπτονται θεμάτων απασχόλησης, ασφάλισης και εργασιακών σχέσεων, όπως είναι αυτές του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, που έχουν κατά καιρούς απασχολήσει με τα υφιστάμενα προβλήματα υπολειτουργίας και υποστελέχωσης, ως απόρροια των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση. Τα λειτουργικά προβλήματα που υφίστανται οι κοινωνικές υπηρεσίες στα νησιά των Κυκλάδων, που επιβαρύνουν τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών, έχουν αναδειχθεί μέσα από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, με την πλειονότητα τους να μένουν αναπάντητες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων, οι πολιτικές της συγκυβέρνησης στοχεύουν στην συρρίκνωση και απαξίωση των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, κάτι το οποίο αποδεικνύεται είτε μέσα από την υποστελέχωση τους είτε μέσα από την κατάργηση τους. Ειδικότερα, όταν το ΙΚΑ Σύρου επιβαρύνεται με πληθώρα εκκρεμοτήτων άλλων νησιών, όταν το μοναδικό ΚΕΠΑ στις Κυκλάδες πρέπει να ανταπεξέλθει στις αιτήσεις όλων των νησιωτών, όταν ο ΟΑΕΕ Σύρου καλείται να λειτουργήσει με έξι άτομα προσωπικό, το οποίο πρέπει να εξυπηρετήσει ασφαλισμένους και από άλλα νησιά, όταν το ΣΕΠΕ στη Σύρο καλείται να ανταποκριθεί σε πληθώρα αρμοδιοτήτων με μειωμένο προσωπικό δυναμικό και όταν ο ΟΑΕΔ σε μια περίοδο αύξησης της ανεργίας, όπου οι Κυκλάδες στηρίζονται στην εποχιακή απασχόληση, αδυνατεί να καταγράψει πλήρως το ποσοστό ανεργίας λόγω υποστελέχωσης, τότε «δεν μπορούμε να συζητάμε για άσκηση οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής απασχόλησης στα νησιά, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες κατ΄ ελάχιστον στα νησιά-κέντρα των περιφερειακών ενοτήτων. Η διάλυση πρέπει να σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρμαλένιος, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των μείζονος σημασίας προβλημάτων που ταλανίζουν τα νησιά των Κυκλάδων στους δυσμενείς οικονομικά καιρούς που βιώνει η χώρα.

Ετικέτες: