Παρέμβαση Ν. Συρμαλένιου για την αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στις Κυκλάδες

Πυρά προς την κυβέρνηση

  • Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2014 - 06:10

Με αφορμή τον μετασχηματισμό των παραρτημάτων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Άνδρου και Τήνου σε γραφεία κοινωνικής ασφάλισης, με τις αρμοδιότητες τους να έχουν μεταφερθεί σε Ραφήνα και Σύρο και τις έντονες αντιδράσεις τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των τοπικών φορέων, ο Βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, επιρρίπτοντας ευθύνες στον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση για την υπάρχουσα κατάσταση.

Ν. Συρμαλένιος: ''Εμπαίζουν τον λαό των Κυκλάδων''

Συγκεκριμένα ο κ. Συρμαλένιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ''ο υπουργός και η συγκυβέρνηση εμπαίζουν τον λαό των Κυκλάδων'', δεδομένου ότι ενώ στο παρελθόν ο κ. Βρούτσης είχε υποσχεθεί να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα ΙΚΑ στις Κυκλάδες διαψεύστηκε οικτρά μέσα από τις αποφάσεις του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μήλου και Πάρου, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες τους στο ΙΚΑ Θήρας και Νάξου αντίστοιχα. Προκειμένου να κατευνάσει τις τότε αντιδράσεις ο υπουργός εργασίας προέβη στην σύνταξη επιστολής προς τον διοικητή του ΙΚΑ, όπου ως περίπου αναρμόδιος, μετέθεσε την ευθύνη των αποφάσεων στον διοικητή του Ιδρύματος, τον οποίο και κάλεσε να «μελετήσει εκ νέου τις σχεδιαζόμενες διαρθρωτικές αλλαγές, με αποτέλεσμα να μετατεθεί η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Πάρου, από τις 16 Ιουνίου όπου είχε αποφασιστεί, σε απροσδιόριστη ακόμη ημερομηνία. Στην παρέμβαση του ο βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε και στην περίπτωση του ΙΚΑ Μυκόνου το 2012 όπου ενώ υπήρξαν διαβεβαιώσεις για τη λειτουργία του εκ μέρους των αρμοδίων, η πραγματικότητα τους διέψευσε για ακόμη μια φορά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυθαίρετη και αναιτιολόγητη απόφαση, που δεν τεκμηριώνεται από καμία οικονομοτεχνική μελέτη που να επιβεβαιώνει την ορθότητά της.

Τέλος απευθυνόμενος προς τον υπουργό εργασίας τόνισε ότι δεν μπορεί πλέον να προβαίνει σε ''ανέξοδες διαβεβαιώσεις'' και ''επιδείξεις πολιτικής ευαισθησίας'' για τις νησιωτικές περιοχές, όταν οι πολιτικές που ακολουθεί οδηγούν στην υποβάθμιση και υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, αδιαφορώντας για τους νησιώτες που επωμίζονται ακόμα ένα επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, κάτι το οποίο εμποδίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και εξέλιξη των νησιών των Κυκλάδων.

Ετικέτες: