Εκδήλωση στις 24 Μαΐου παρουσία του εκδότη της εφημερίδας Ρούντι Ρινάλντι

"Ο Δρόμος της Αριστεράς" στη Σύρο

Αυτούσια η ανακοίνωση
  • Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 19 Μαΐου. 2016 - 7:38

Αποτελεί μια πολύ αξιόλογη έντυπη προσπάθεια, η οποία επιβιώνει μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
O Δρόμος για να συμβάλλει στις συζητήσεις σχετικά με το νέο κύκλο που έχει ανοίξει στην Ελλάδα με την εποχή των μνημονιακών συμβάσεων, έχει ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για τις αναγκαίες προϋποθέσεις απαλλαγής της χώρας από τα δεινά της.

Με κυρίαρχο ερώτημα «τι κυρίως λείπει; τι κυρίως χρειαζόμαστε; » φιλοδοξεί μέσα από έναν ευρύ διάλογο να εντοπιστούν/ιεραρχηθούν τόσο αυτά που λείπουν-και είναι πολλά- όσο και τι χρειαζόμαστε σαν Χώρα, σαν Λαός, για να υπάρξει «αχτίδα φωτός» στο τέλμα που βυθιζόμαστε καθημερινά . Το πολιτικό/οικονομικό κλίμα που επικρατεί παγκόσμια είναι ζοφερό. Ιδίως στην πατρίδα μας ο οικονομικός αλλά και κοινωνικός στραγγαλισμός είναι πλέον όχι μόνο αισθητός αλλά και δυσβάσταχτος για κάθε πολίτη. Με την ταυτόχρονη διολίσθηση της χώρας μας με στοχευμένες ενέργειες των συμμάχων μας στη ζώνη του πολέμου, με τις εντάσεις να δυναμώνουν στο Αιγαίο, γίνεται φανερό ότι όλο και περισσότεροι προβληματιζόμαστε και αγωνιούμε για το τι μπορεί να γίνει και πώς μπορεί να διασωθεί η χώρα και η κοινωνία. Ο προβληματισμός αυτός, αφορά κυρίως την τύχη της χώρας και όχι τις προοπτικές και το μέλλον ενός ιδιαίτερου «χώρου» πολιτικού, συνδικαλιστικού ή ιδεολογικού. Γενικεύεται η αίσθηση ότι πλέον η διέξοδος από τις πολλαπλές κρίσεις δεν μπορεί να είναι η προβολή ενός αιτήματος ή η εκλογική καταγραφή ενός κόμματος. Πληθαίνουν καθημερινά οι πολίτες που συνειδητοποιούν ότι ζητούμενο δεν είναι απλώς ένας «ακτιβισμός», μια απεργία… Ουσιαστικό ζητούμενο μέσα από αυτό το δημόσιο διάλογο του Δρόμου είναι η συλλογική διατύπωση ενός σχεδίου, κυρίως πολιτικού και μετέπειτα οργανωτικού, μια συνολική πρόταση διεξόδου, που θα αναμετριέται με τα ιστορικά αιτήματα της εποχής. Στον διάλογο αυτόν δεν υπάρχουν ιδεολογικά και πολιτικά προαπαιτούμενα. Είναι απολύτως χρήσιμο να πάρουν μέρος όσοι έχουν κοινές αγωνίες, και είναι πρόθυμοι να προσπαθήσουν να ακούσουν τον άλλον.
Στόχος είναι αυτή η συζήτηση να απλωθεί σε κάθε πόλη της χώρας, να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, να πάρει τη μορφή ενός ενδιαφέροντος εγχειρήματος με προοπτική.

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 8μ.μ. ο Δρόμος μας προσκαλεί στην αίθουσα «Γ. Ρίτσος» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για να συζητήσουμε «Τι κυρίως λείπει – Τι κυρίως χρειαζόμαστε». Θα είναι παρών ο εκδότης του Δρόμου, Ρούντι Ρινάλντι ο οποίος και θα μας ενημερώσει αναλυτικά για την προσπάθεια και θα συζητήσει μαζί μας.