Σε ετοιμότητα αγώνα η Άνδρος

  • Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2013 - 06:01

Κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των σχολείων του νησιού καταδικάζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή τους, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συζήτησαν εκτενώς το θέμα των ενδεχόμενων συγχωνεύσεων ή καταργήσεων σχολείων ή τμημάτων, που ήρθαν στο προσκήνιο μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και εκ μέρους των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιωάννη Γλυνός σημείωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση των σχολείων του νησιού κρίνεται ικανοποιητική και για τον λόγο αυτόν το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου έχει επανειλημμένως εκφράσει την άρνησή του για συνενώσεις-καταργήσεις σχολείων ή/και για συγχωνεύσεις τμημάτων που οδηγούν σε υποβίβαση σχολείων (από εξαθέσια σε πενταθέσια, τετραθέσια κοκ.).

Στο ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζεται ότι ο Δήμος της Άνδρου, μαζί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους μαθητές, τους επαγγελματικούς, πολιτιστικούς φορείς, θα παλέψει σταθερά για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης από το Υπουργείο Παιδείας μείωσης των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών και εν τέλει τη συρρίκνωση και ουσιαστική υποβάθμιση των σχολείων. «Μαζί με τα άλλα νησιά του Αιγαίου θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση να καταλάβει ότι ο νησιωτικός χώρος είναι και ιδιαίτερος και ευαίσθητος. Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και του άλλους φορείς του νησιού σε ετοιμότητα αγώνων», καταλήγει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.