Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επικέφθηκε το νησί της Κέας

Συναντήσεις με φορείς

Διήμερη περιοδεία στην Κέα, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από το βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο και την Άννα Μαυρουδή, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με συλλόγους, παραγωγικούς φορείς και τοπικές αρχές των νησιών με στόχο την ανάδειξη και την αγωνιστική διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων.

Στο επίκεντρο του κλιμακίου, τα σημαντικά προβλήματα του νησιού, προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τα έργα υποδομής.

Ακτοπλοΐα, υποδομές

Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Δημαρχείο όπου και ενημερώθηκε σχετικά με ζητήματα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κέας-Κύθνου, όπως έργα οδοποιίας και ύδρευσης, καθώς και για την πορεία δύο σημαντικών συγχρηματοδοτούμενων έργων που αφορούν σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους, αυτούς της Καρθαίας και της Αγίας Μαρίνας, η οποία παρουσιάζει τραγικές καθυστερήσεις.

Είχε επίσης, διαδοχικές συναντήσεις με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου καταλυμάτων Κέας «Ο Ξενομήδης» και του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών «Η Πρόοδος», όπου συζητήθηκαν εκτενώς αναπτυξιακά θέματα και σοβαρά ζητήματα όπως το ακτοπλοϊκό, η παντελής έλλειψη προγραμματισμού των δρομολογίων που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στον εισερχόμενο τουρισμό, η προβληματική εσωτερική συγκοινωνία στο νησί με την απουσία τακτής λεωφορειακής γραμμής, οι συνεχώς συρρικνούμενες και καταργούμενες δημόσιες υπηρεσίες. Ιδιαίτερες διαστάσεις, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έχει λάβει και το φαινόμενο της παράνομης ενοικίασης εξοχικών κατοικιών, το οποίο και αποτελεί πληγή τόσο για τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και για τα δημόσια έσοδα λόγω της μεγάλης φοροδιαφυγής που συνεπάγεται. Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κέας και του Αθλητικού Σωματείου «Αρισταίος», καθώς και με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών «Η Μελίτη».

Ετικέτες: