Η δημαρχεύουσα Μυκόνου Ει. Γρυπάρη μιλά για τον Δήμο Μυκόνου

“Δεν ήταν ποτέ στόχος η καρέκλα”

Δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει τον πολιτικό στίβο η δημαρχεύουσα Μυκόνου, Ειρήνη Γρυπάρη, σύμφωνα με όσα τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Κοινή Γνώμη”, στο πλαίσιο της οποίας ωστόσο, κατέστησε σαφές πως “δεν είναι αυτοσκοπός της η καρέκλα”, δίνοντας σημαντικά ποσοστά εγκυρότητας στις πληροφορίες που τη θέλουν να διεκδικεί τη συμμετοχή της στο Δήμο την επόμενη θητεία ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Η ίδια απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι δε θα υποστήριζε με τη συμπόρευσή της, μία πιθανή υποψηφιότητα του εν αργία δημάρχου Αθανάσιου Κουσαθανά – Μέγα, δηλώνοντας με φιλικό τόνο πως βλέπει θετικά τη φημολογούμενη υποψηφιότητα του νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέα Φιορεντίνου.

Παράλληλα η δημαρχεύουσα αποκάλυψε τί αξιολογεί ως επιτυχία της στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο κρατά τα “ηνία” του Δήμου Μυκόνου, στέλνοντας επιπλέον προς όλους τους υποψηφίους ένα μήνυμα με αφορμή τη διαμορφωθείσα κατάσταση – οικονομική και διοικητική – για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως, η κα Γρυπάρη βρίσκεται στα κοινά από το 2002 και αναδείχθηκε δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος, με τους συνδυασμούς των Χρήστου Βερώνη και Αθανασίου Κουσαθανά – Μέγα.

“Πρόθυμη να βοηθήσω χωρίς να κοιτάζω τίτλους”

Στο δρόμο για τις τελικές αποφάσεις της όσον αφορά στη συμμετοχή της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές βαδίζει η κα Γρυπάρη, η οποία σημείωσε πως προς το παρόν, “από το πρωί μέχρι το βράδυ προτεραιότητά της είναι ο Δήμος και το νησί”, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι, “Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τί θα κάνω καθώς πιστεύω πως είναι σώφρων να ασχολούμαι με τα προβλήματα και όχι με την προβολή του εαυτού μου. Στόχος μου είναι το καλό της Μυκόνου και γι αυτό παραμένω στη θέση, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες”.

Διασαφηνίζοντας την προσωπική θέση της αναφορικά με το προεκλογικό τοπίο στη Μύκονο, υποστήριξε πως, “πιστεύω ότι καλό θα ήταν να μην υπάρξουν πολλά ψηφοδέλτια και σε αυτά να συμμετάσχουν άτομα ικανά με όρεξη για δουλειά χωρίς να ενδιαφέρονται για το ποιος θα είναι ο δήμαρχος. Είμαι κατά των πολλών ψηφοδελτίων”.

Πρόσθεσε δε, πως “από την πλευρά μου είμαι πρόθυμη να βοηθήσω χωρίς να κοιτάζω τίτλους και καρέκλες και θα το έκανα αν έβλεπα έναν συνδυασμό με αυτά τα χαρακτηριστικά”, επαναλαμβάνοντας ότι, “Ποτέ αυτή η καρέκλα δεν ήταν επιθυμία μου”, δηλώνοντας ότι υπεραμύνεται της συμμετοχής της σε ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής ένα στιβαρό πρόσωπο, που δε θα με έκανε να εκπλαγώ με οποιαδήποτε απόφασή του”.

“Δεν υπερεκτιμώ τις δυνατότητές μου”

Στη συνέχεια, όσον αφορά στο σενάριο που θέλει την ίδια να συντάσσεται στο πλευρό του Ανδρέα Φιορεντίνου στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση, απάντησε χαρακτηριστικά πως, “Ο κ. Φιορεντίνος δεν έχει δηλώσει κάτι ακόμη και δεν μπορώ να μιλήσω περισσότερο, εκτός από το ότι είναι επικεφαλής της μειοψηφίας, είχε λάβει ένα αξιόλογο ποσοστό και θα μπορούσε να διοικήσει” συμπληρώνοντας πως η ενεργή παρουσία του, “ακούγεται ως θετικό σενάριο”.

Επιπρόσθετα, η δημαρχεύουσα χωρίς να επιθυμεί να μιλήσει αναλυτικά για την ενδεχόμενη επανεμφάνιση στο πολιτικό σκηνικό του κ. Κουσαθανά, απέκλεισε σχεδόν ολοκληρωτικά τη συμμετοχή της σε ένα ψηφοδέλτιο που θα ηγείται ο ίδιος, λέγοντας κατηγορηματικά, “Να μου επιτρέψετε να μην απαντήσω, αλλά θα το σκεφτόμουν πολύ...”. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, επιθυμία της αποτελεί “η υπεράσπιση της Μυκόνου”, χωρίς “να υπερεκτιμά τις ικανότητές της” και να σκέφτεται μόνον την υποψηφιότητά της για τη θέση του δημάρχου, παρά το γεγονός πως όπως γνωστοποίησε εισπράττει την αγάπη και τη συμπάθεια του κόσμου. “Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Η μία πλευρά είναι να θέλεις να σε αποκαλούν δήμαρχο και κάποιοι το επιθυμούν πολύ, σε αντίθεση με εμένα, αλλά η άλλη πλευρά είναι πως θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε υποψήφιος και τί συμβαίνει στον Δήμο. Τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Πολλές φορές αναρωτιέμαι πώς γίνεται να θέλουν να βρεθούν άνθρωποι σε αυτήν τη θέση” σχολίασε χαρακτηριστικά.

“Δεν είμαι εδώ για να κάνω ρουσφέτια”

Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως η κα Γρυπάρη παρέλαβε το “τιμόνι” της Μυκόνου μετά την απόφαση να τεθεί σε αργία ο Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και έχοντας να διαχειριστεί μία αρνητική εικόνα που σκίαζε το νησί των Ανέμων. “Έπρεπε όντως να διαχειριστώ μία δύσκολη κατάσταση και είχα την ατυχία να μην έχω αντιδημάρχους” τόνισε, με αποτέλεσμα όπως εξηγεί να μην έχει τη βοήθεια που απαιτείται και να έχει έρθει αντιμέτωπη με το σύνολο των ζητημάτων για τα οποία πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά αποφάσεις. “Δεν μπορώ να φύγω εκτός Μυκόνου πέρα από μία ημέρα αφού όλες οι υποχρεώσεις είναι πάνω μου και πρέπει να έχω την ευθύνη όλων των υπογραφών” σχολίασε ακολούθως, γνωστοποιώντας πως το μέγεθος της ευθύνης είναι τέτοιο που σε κάθε περίπτωση όταν κρίνεται αναγκαίο, η ίδια συμβουλεύεται χωρίς δεύτερη σκέψη τη νομική υπηρεσία του Δήμου για τις ενέργειές της. “Πρέπει να αξιολογώ την κάθε περίπτωση, να είμαι αντικειμενική και να βάζω τα πράγματα σε τάξη, πέρα από ψηφοθηρικές τακτικές”, επεσήμανε, διασαφηνίζοντας πως, “δεν είμαι εδώ για να κάνω ρουσφέτια. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου”.

“Οι Μυκονιάτες κρατούν ψηλά το νησί”

“Οι Μυκονιάτες είμαστε εργατικοί, προοδευτικοί, δημιουργικοί και έχουμε οδηγήσει τη Μύκονο ψηλά” υποστήριξε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι, “το νησί παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών λόγω των κατοίκων της”.

Πλεονέκτημα των επιχειρηματιών, όπως η ίδια αξιολογεί είναι η ικανότητά τους, “να πιάνουν τον παλμό της εποχής” και ως εκ τούτου, “να μπορούν να ανταποκρίνονται σε όσα ζητούν οι τουρίστες, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες σε κάθε επίπεδο” σημείωσε, συμπληρώνοντας πως, “προσπαθούμε να διατηρούμε τη φυσιογνωμία μας αναλλοίωτη και να προασπίζουμε το παραδοσιακό στοιχείο αφού αυτός είναι ο χαρακτήρας μας”.

“Αναλογίστηκα την ευθύνη και διατήρησα την ψυχραιμία μου”

Εν κατακλείδι, η Ειρήνη Γρυπάρη κλήθηκε να επιλέξει τί θεωρεί ως επιτυχία της κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης σχεδόν πορείας της ως δημαρχεύουσα Μυκόνου. “Στην αρχή δεν κοιμόμουν παρά δύο με τρεις ώρες” εξήγησε, λέγοντας ότι “αναλογιζόμενη την ευθύνη που είχε αναλάβει” σκεφτόταν πώς θα μπορούσε να αντεπεξέλθει “όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά”, σε μία εποχή που η Μύκονος γνώριζε τουριστικό οργασμό. “Προσπάθησα και διατήρησα την ψυχραιμία μου και σκέφθηκα πως ό,τι και να γίνει το νησί πρέπει να προχωρήσει μπροστά χωρίς να διασύρεται η φήμη του” επεσήμανε, προσθέτοντας ότι σημαντική επιτυχία της, αξιολογεί το γεγονός πως, “Κατάφερα να βάλω σε τάξη αρκετές υποθέσεις που ήταν στον αέρα” αναφέροντας ενδεικτικά ως παράδειγμα, “την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ”. “Βρήκα πράγματα στο τελευταίο στάδιο και προσπάθησα με κινήσεις σταθερές να προλάβω ό,τι μπορούσα”, εξήγησε, λέγοντας πως όσες εκκρεμότητες απομένουν πλέον, τουλάχιστον έχουν καταγραφεί σε ένα πλάνο προκειμένου να επιλυθούν στην πορεία.

Ετικέτες: