Ανάληψη καθηκόντων και ευθυνών για τους δημάρχους Μήλου, Σίφνου και Πάρου

Ολοταχώς στη νέα θητεία

Αυξημένη προσπάθεια δεσμεύθηκαν να καταβάλουν οι δήμαρχοι της Μήλου, της Πάρου και της Σίφνου μετά την ορκωμοσία τους και την εγκατάστασή τους στον δημαρχιακό θώκο, προκειμένου να καταγράψουν ο κάθε ένας θετική τροχιά για το νησί του στη νέα δημοτική θητεία.

Σε δηλώσεις που προέβησαν για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους εξήγησαν πως αφουγκράζονται τις κοινωνικές ανάγκες των νησιωτών και από την πλευρά τους θα σταθούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών που τους εξέλεξαν και όχι μόνο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε, παρουσιάζει το περιεχόμενο του απολογισμού του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Κουφονησίου, Γιώργου Γρίσπου, ο οποίος ασκεί κριτική στον καλλικρατικό θεσμό και τη Δημοτική Αρχή με “φόντο” τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των δημοτών του μικρού νησιού.

Γ. Δαμουλάκης: Πορεία ανάπτυξης

Με αμείωτους ρυθμούς δήλωσε πως θα συνεχίσει το αυτοδιοικητικό έργο του με τη δημοτική ομάδα του αλλά και με την πολύτιμη συμβολή όλων των κατοίκων της Μήλου, ο δήμαρχος του νησιού Γεράσιμος Δαμουλάκης στην ομιλία του μετά την τελετή της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Παρουσία πλήθους επισήμων, ο επανεκλεγείς δήμαρχος, σημείωσε αρχικά, ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται σε κλίμα πένθους λόγω του θανάτου του πρώην δημάρχου Μήλου Δημήτρη Ψαθά. Ωστόσο, στη συνέχεια ο κ. Δαμουλάκης τόνισε πως η τρέχουσα νέα θητεία απαιτεί κοινό αγώνα και κοινή προσπάθεια ώστε να λάβει το νησί τη θέση που του αρμόζει και να συνεχίσει να ακολουθεί πορεία ανάπτυξης για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες. “Ο λαός θέλει έργα και όχι λόγια” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμουλάκης, δεσμευόμενος πως σύμφωνα με αυτή τη σκέψη θα πράξει και τη νέα θητεία στην οποία οι δημότες του εμπιστεύθηκαν ξανά τα “ηνία” του τόπου. Σημειώνεται πως ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των υπολοίπων επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου.

Μ. Κωβαίος: Εμπιστοσύνη στον Δήμο

Έναν Δήμο που θα απαντά στις ανάγκες των πολιτών θα προσπαθήσει να συγκροτήσει ο νέος δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάρου.

Στην τελετή που έλαβε χώρα προχθές το απόγευμα στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ενώ το “παρών” έδωσαν επίσημα πρόσωπα από τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό χώρο καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού.

Ο κ. Κωβαίος, ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν σε μία δύσκολη προσπάθεια και με την ψήφο τους τον εξέλεξαν δήμαρχο δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του, δηλώνοντας μάλιστα, πως από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, “Θέλουμε οι δημότες να νοιώσουν ότι ο Δήμος είναι πανταχού παρών, δίπλα τους στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, έξω από την πόρτα του σπιτιού τους”. Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη αρκετοί πολίτες.

Α. Μπαμπούνης: Εστιάζοντας στις προτεραιότητες

“Είναι πολύ σημαντική η στιγμή να ορκίζεσαι ξανά ενώπιον του Σιφναϊκού λαού και είναι τεράστια η συγκίνηση και λόγω της παρουσίας του κόσμου παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του παρούσας της τουριστικής περιόδου” δήλωσε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης με αφορμή την τελετή ορκωμοσίας των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, η οποία έλαβε χώρα στο Ίδρυμα “Στυλιανού Πρόκου” την Κυριακή. Ο ίδιος προχώρησε στην ανακοίνωση των ονομάτων των δύο αντιδημάρχων που θα τον πλαισιώσουν στο έργο του ενώ γνωστοποίησε και τα πρόσωπα που θα προταθούν για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και το προεδρείο. Ο κ. Μπαμπούνης ανέφερε, πως θέση την παρούσα χρονική περίοδο έχουν μόνον οι πράξεις, εξηγώντας πως προτεραιότητα ανάμεσα σε άλλα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του αποτελούν το έργο αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών, το λιμάνι των Καμαρών, η ύδρευση στο νησί, η ολοκλήρωση και η ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου.

“Στο έλεός της η Σχοινούσα”

Ιδιαίτερα καυστική χροιά έδωσε στον απολογισμό του ο απελθών πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας, Γιώργος Γρίσπος, ο οποίος χαρακτήρισε “έκτρωμα” τον θεσμό του “Καλλικράτη”, καθώς όπως τόνισε έβαλε την “ταφόπλακα” στις ανάγκες των μικρών τόπων. Ο κ. Γρίσπος αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του και έχοντας βιώσει στην εφαρμογή του τον νέο αυτοδιοικητικό θεσμό, χαρακτήρισε “εφεύρημα” τις δημοτικές κοινότητες, των οποίων υπογράμμισε πως, ο πρόεδρος δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ούτε ουσιαστικό ρόλο ενώ δεν υπάρχει καν προσωπικό να βοηθά στην κάλυψη των παρουσιαζόμενων αναγκών. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ήρθε να φέρει νέο βάρος η “αδιάφορη στάση της Δημοτικής Αρχής”, η οποία σημείωσε, πως αν και είχε στη διάθεσή της ένα σύνολο προτάσεων για το νησί της Σχοινούσας που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ωστόσο, εξήγησε πως οι συγκεκριμένες προτάσεις αφέθηκαν “πεταμένες στην άκρη”. Σκληρή υπήρξε η κριτική και προς τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, τον οποίο ο κ. Γρίσπος “ευχαρίστησε για την αδιαφορία του”.

Ωστόσο, λίγο πριν προχωρήσει στην αναλυτική αναφορά των έργων που υλοποιήθηκαν και των αποφάσεων που λήφθηκαν από τη δημοτική κοινότητα της Σχοινούσας, ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον διατελέσαντα αντιδήμαρχο Σχοινούσας Ηλία Μάνη για τη σημαντική αρωγή του στο σύνολο των θεμάτων που απασχόλησαν το νησί.

Κάποια από τα σημαντικά έργα στη θητεία του, στο περιεχόμενο του μακροσκελούς καταλόγου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος είναι τα εξής: κατασκευή πολυγηπέδου, αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από δεξαμενή 1.000 κυβικών, έργα υποδοχής νέας μονάδας αφαλάτωσης, διαδικασία νομιμοποίησης λιμένα Σχοινούσας και του συνόλου των μόλων, άδεια αποκατάστασης ΧΑΔΑ κ.α..

Ετικέτες: