"Χωρίς κανένα συντονισμό η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στην Άνδρο"

Ασυντόνιστη χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και του χιονιά που πλήττει από την Τρίτη και το νησί της Άνδρου ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Νίκος Θεολόγους.

“Ο Δήμος Άνδρου για μια από δεκαημέρου προαναγγελθείσα κακοκαιρία, όσο αφορά στη διάρκεια αλλά και στο μέγεθός της, έδειξε παντελή αδυναμία στο συντονισμό της διαδικασίας αποχιονισμού του οδικού δικτύου του νησιού.

Σήμερα το βράδυ παραπάνω από τα μισά χωριά της Άνδρου είναι αποκλεισμένα. Πολλά χωρία δεν έχουν ρεύμα λόγω αδυναμίας των υπαλλήλων της ΔΕΗ να προσεγγίσουν τα σημεία που έχουν βλάβη, ενώ μέχρι το βράδυ ο Δήμος προσπαθούσε ν΄ανοίξει τους δρόμους με μικρές τσάπες, εντελώς ακατάλληλες για χιόνια ενός μέτρου. Πουθενά τα μεγάλα μηχανήματα του νησιού (γκρεϊντερ) και κανείς υπεύθυνος να υποδείξει με ιεραρχημένη σειρά τους δρόμους που όφειλαν άμεσα να διανοίξουν.

Η Μονή Παναχράντου χωρίς ρεύμα, τα χωριά Μακροτάνταλο, Βουρκωτή, Κοχύλου επίσης. Οι αναμεταδότες της TV εκτός λειτουργίας. Η Τήνος εξαιτίας της ανεπάρκειας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, αφού ο Δήμαρχος απλά δεν φρόντισε, βάζοντας προτεραιότητες, να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο όπου γίνεται η σύνδεση του ρεύματος με την Τήνο, με συνέπεια να μην μπορεί να επισκευαστεί η βλάβη. Από τα τρία ερπυστριοφόρα  μηχανήματα, η μπουλντόζα της Αναπτυξιακής Εταιρείας και δύο ερπυστριοφόρα ιδιωτών δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα και απόψε φέρνουν εκτάκτως από την Αθήνα ερπυστριοφόρο για την διάνοιξη του δρόμου. Θεωρείται και αυτό ετοιμότητα;

Και όλο αυτό το μπάχαλο να παρουσιάζεται στο διαδίκτυο ως επιτυχημένη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας!!! Η αποτυχημένη ποια θα ήταν;;;

Ακόμα και ετούτη τη στιγμή οφείλει ο Δήμος, αντί να προκαλεί με ανόητες αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας, να επιστρατεύσει τώρα τα βαριά μηχανήματα του νησιού για να απεγκλωβίσει του κατοίκους και να κινηθούν οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας”.