Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Κυκλάδων για την ενδοκυκλαδική επικοινωνία

  • Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2015 - 11:46

Οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός καταθέτουν αναφορά το υπ’ αριθμόν 6929/29/05/2015 έγγραφο του Δημάρχου Πάρου, κ. Μάρκου Κωβαίου, σχετικά με την ενδοκυκλαδική επικοινωνία και ιδιαίτερα με την σύνδεση της Πάρου και των νησιών του συμπλέγματός της με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων τη Σύρα εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθεί το έγγραφο του δημάρχου Πάρου, Μ. Κωβαίου

Επανερχόμαστε πάλι στο θέμα της γραμμής της ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης η οποία μέχρι το τέλος του μήνα γίνεται από το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Άρτεμις». Ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου οι συνεχείς επαναλαμβανόμενες παρατάσεις της σύμβασης του συγκεκριμένου πλοίου δυσχεραίνουν τον προγραμματισμό των μετακινήσεων των επισκεπτών των νησιών μας και πλήττουν σοβαρά την οικονομία των νησιών μας.

Θα πρέπει το θέμα να τύχει της απαραίτητης προσοχής και να δοθεί μία λύση πιο μακροπρόθεσμη η οποία θα εξασφαλίζει την απαραίτητη επικοινωνία των νησιών του συμπλέγματός μας και κυρίως με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων προσφέροντας προοπτική για την ανάπτυξη του τουρισμού και την εξασφάλιση της πρόσβασης στις κεντρικές δημόσιες υπηρεσίες για τους μόνιμους κατοίκους.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος