Προεκλογική περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ στις Κυκλάδες Β. Σιγάλα

Στη Σαντορίνη την Παρασκευή η κεντρική ομιλία
  • Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2015 - 13:47

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις Κυκλάδες Βαγγέλης Σιγάλας περιόδευσε στα νησιά Ίο και Θηρασία και συζήτησε με τους κατοίκους τα οξυμένα προβλήματα των νησιών.

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την ακτοπλοΐα και τους αγρότες καθώς και τα θέματα ασφάλισης, υγείας-πρόνοιας και παιδείας. Οι εργαζόμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι και των δύο νησιών που πλήττονται από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, εξέφρασαν την αγωνία τους για τα μέτρα που έρχονται από τον Οκτώβρη. Ο Βαγγέλης Σιγάλας τόνισε ότι μέσα στον καπιταλισμό, με τα πλοία να βρίσκονται στα χέρια των εφοπλιστών, οι νησιώτες δεν πρόκειται να δουν ούτε βελτίωση των δρομολογίων ούτε φθηνά εισιτήρια. Μόνο ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να αντιπαλέψει την επίθεση και οργανώσει την πάλη του λαού για την πραγματική αλλαγή της κοινωνίας, έξω από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ για μια οικονομία κοινωνικοποιημένη, με τον πλούτο στα χέρια του λαού που τον παράγει.

Επιπρόσθετα, στη Σαντορίνη, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις Κυκλάδες, Βαγγέλης Σιγάλας, επισκέφθηκε χώρους δουλειάς, όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μονόλιθο, τους εργαζομένους και τους εργάτες στο εργοστάσιο ντομάτας του αγροτικού συνεταιρισμού ΣΑΝΤΟ, τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ και στο Δήμο Θήρας. Σε όλες τις συζητήσεις αναδείχθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων από την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της δουλειάς μπροστά στις αυξημένες ανάγκες του νησιού λόγω της τουριστικής περιόδου. Μεγάλη αποδοκιμασία και αγωνία εκφράστηκε για την απαράδεκτη αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από τον Οκτώβρη. Ο Βαγγέλης Σιγάλας τόνισε ότι ο ΦΠΑ είναι ένας άδικος φόρος που πλήττει τους

πάντες και θα τινάξει στα ύψη τις τιμές ακόμα και των βασικών αγαθών (φαγητό, ένδυση, σχολικά, ρεύμα, νερό, εισιτήρια κλπ)και θα προκαλέσει αύξηση σε όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες στο νησί. Μόνο ένα κοινό μέτωπο των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών αγροτών - με ισχυρό το ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη Βουλή - μπορεί να αποτελέσει ελπίδα αλλά και εγγύηση για μια πορεία προς όφελος των εργαζομένων με την εξουσία και τον πλούτο στα χέρια του λαού, με μονομερή διαγραφή του χρέους, έξω από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη θα γίνει την Παρασκευή, 18/9/2015 ώρα 7:00 στον κινηματογράφο Villagio στην Πλατεία του Καμαριού.