Ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών στη Ν.Δ. πριν το τακτικό συνέδριο

Εκλογή νέων προέδρων ΝΟΔΕ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων στη Νέα Δημοκρατία, με την ψηφοφορία ανάδειξης των νέων προέδρων των νομαρχιακών οργανώσεων.

Στη ΝΟΔΕ Κυκλάδων νέος πρόεδρος εξελέγη και ο μοναδικός υποψήφιος Κώστας Γαβιώτης, συγκεντρώνοντας την θετική ψήφο των εκλεκτόρων, δηλαδή των μελών των τοπικών επιτροπών και των θεματικών ενοτήτων.

Από τις 3 Απριλίου ξεκίνησαν οι εκλογικές διαδικασίες στη Ν.Δ., για την εκλογή τόσο των προέδρων των δημοτικών τοπικών οργανώσεων όσο και των μελών των δημοτικών τοπικών επιτροπών, και η εκλογή των 2.465 αιρετών συνέδρων των νομαρχιακών οργανώσεων για το 10ο τακτικό εθνικό συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου.

Στις 6 Απριλίου ακολούθησε η εκλογή των υπευθύνων των θεματικών τομέων δράσης των νομαρχιακών οργανώσεων και η διαδικασία ολοκληρώθηκε εχθές με την εκλογή των προέδρων των νομαρχιακών οργανώσεων.

Σε ότι αφορά τις δημοτικές τοπικές οργανώσεις, περί το 65% των προέδρων είναι νέα πρόσωπα, ενώ σε ποσοστό 70% είναι τα νέα πρόσωπα όσον αφορά στους προέδρους των νομαρχιακών οργανώσεων.

Θεματικές ενότητες

Τα μέλη των θεματικών ενοτήτων, που απαρτίζουν τη νέα σύνθεση της ΝΟΔΕ Κυκλάδων είναι:

Στέλλας Εμμανουήλ, Σύρος, υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα

Παραδείσης Ιωάννης-Ιάκωβος, Σύρος, υπεύθυνος Δικαιοσύνης

Χαλκιάς Ευάγγελος, Σύρος, υπεύθυνος Εμπόρων

Παγώνης Ανδρέας, Σύρος, υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής

Φωτεινιάς Νικόλαος, Σύρος, υπεύθυνος Μισθωτών

Κουντούρης Γεράσιμος, Σύρος, υπεύθυνος Οικονομίας

Καφτηράνης Χρήστος, Σύρος, υπεύθυνος Παιδείας

Πελοποννήσιος Μιλτιάδης, Σέριφος, υπεύθυνος τομέα Πολιτισμού

Πανοηλίας Ευάγγελος, Σύρος, υπεύθυνος Υγείας

Κουφόπουλος Αριστείδης-Αντώνιος, Νάξος, υπεύθυνος Υποδομών

Κουσαθανάς Αντώνιος, Μύκονος, υπεύθυνος Τουρισμού

Αλοιμόνου Ευγενία, Τήνος, υπεύθυνη Ναυτιλίας

Οι σύνεδροι

Από τη διαδικασία εκλογών για την εκλογή των προέδρων των δημοτικών τοπικών οργανώσεων, των μελών των δημοτικών τοπικών επιτροπών την εκλογή των αντιπροσώπων συνέδρων, εξελέγησαν:

1. Κασσιμάτης Ιωάννης του Κωνσταντίνου (157)

2. Κόκκαλης Ελευθέριος του Νικολάου (133)

3. Παραδείσης Ιωάννης-Ιάκωβος του Γεωργίου (132)

4. Δοκιμάκης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ (127)

5. Τρουμπετάκης Στυλαινός του Δημητρίου (116)

6. Παγώνης Ανδρέας του Μιχαήλ (99)

7. Σκοπελίτης Εμμανουήλ του Χριστόδουλου (98)

8. Χάρος Μιχαήλ του Ανδρέα (92)

9. Ραουζαίος Πέτρος του Μάρκου (47)

10. Νομικός Γεώργιος του Δημητρίου (46)

11. Δαλέζιος Νικόλαος του Γεωργίου (41)

Πρόεδρος ΝΟΔΕ

Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων και μοναδικός υποψήφιος ο Κώστας Γαβιώτης, ο οποίος έλαβε 161 ψήφους και 8 λευκά.

Στη δημόσια δήλωση για την εκλογή του ο Κ. Γαβιώτης διατυπώνει τις ευχαριστίες του προς τα κομματικά στελέχη των τοπικών οργανώσεων, αναφέροντας «Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων. Να ευχαριστήσω τις τοπικές οργανώσεις του Νομού, που μαζί θα αγωνιστούμε για μια “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή”.»

Απευθυνόμενος στο σύνολο των στελεχών του κόμματος στέλνει και το κομματικό μήνυμα, με σημείο αναφοράς τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε, δείχνει ότι, εμείς οι Νεοδημοκράτες είμαστε η φλόγα που κρατά ζωντανή και δυνατή την παράταξη μας. Όλοι μαζί θα βρεθούμε, δίπλα, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλοι μαζί, ενωμένοι θα ξεκινήσουμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, με κοινό μας γνώμονα, το καλό του τόπου μας και των νησιών μας. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα».

Ο Κ. Γαβιώτης αμέσως μετά την εκλογή του μίλησε στην «Κοινή Γνώμη», τόσο για την εκλογή του όσο και για τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν κατά τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες στο νομό.

Νέα πρόσωπα, στο σύνολο των προέδρων των ΝΟΔΕ όλης της χώρας, παρά του ότι όσοι αναλαμβάνουν τις θεματικές ενότητες είναι τα γνωστά επί χρόνια πρόσωπα του κόμματος.

Κ. Γ.: «Αυτό είναι το σημαντικό. Η ανανέωση, που υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό. Χρειάζονται και οι παλιοί να τους έχουμε κοντά μας, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ανανεωμένο».

Η περιορισμένη δυναμική της ΝΟΔΕ καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, έγινε αιτία εκδήλωσης έντονης κριτικής. Αυτό θεωρείται ότι επηρέασε σε τοπικό επίπεδο της εσωκομματικές διεργασίες;

Κ. Γ.: «Θεωρώ όχι. Ο κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται τα πράγματα διαφορετικά. Ο κάθε ένας κάνει ότι μπορεί».

Καθώς διατυπώθηκαν ενστάσεις από άλλα νησιά, όπως από τη Νάξο, ήταν ένα θέμα που σας απασχόλησε;

Κ. Γ.: «Δεν είχα κανένα δικαίωμα εγώ για να ανακατευτώ. Τώρα με τους προέδρους που έχουμε μιλήσει, έχουμε πολύ καλή σχέση και θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Μία κόντρα που μπορεί να προέκυψε θεωρώ ότι διατηρώντας τις ισορροπίες θα την ξεπεράσουμε. Η ΝΟΔΕ στις Κυκλάδες είναι ενιαία και όλοι μαζί με τις τοπικές θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για τα νησιά μας. Από τη δικιά μου πλευρά θα προσπαθήσω για την ενότητα και να βαδίσουμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά της, η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, με ανακοίνωσή της, "συγχαίρει τον νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Κωνσταντίνο Γαβιώτη, για την χθεσινή του εκλογή και του εύχεται καλή αρχή στο νέο και δύσκολο έργο του. Παράλληλα τον διαβεβαιώνει ότι θα είναι αρωγός στις εκάστοτε προσπάθειες του".

Ετικέτες: