Επιστολή του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δήμου Άνδρου, Γ. Καπάκη σχετικά με τη δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου στο Δήμο

“Παραβιάστηκαν όροι διακήρυξης”

  • Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2016 - 06:22

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου Γιάννης Καπάκης απέστειλε επιστολή την προς τον Δήμαρχο Άνδρου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Πρόεδρο Ο.Ε, προκειμένου να παρέχουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις για τη δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στάθμευσης-αμαξοστασίου των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού.

Προβληματισμός κι ερωτήματα

Όπως διαπιστώνει ο Γιάννης Καπάκης στην επιστολή του δεν τηρήθηκε ένας σοβαρός όρος της διακήρυξης του μειοδοτικού διαγωνισμού, συγκεκριμένα ότι το υπό μίσθωση ακίνητο θα πρέπει να είναι ετοιμοπαράδοτο κατά την ημέρα της δημοπρασίας με σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης ή αυτόνομο σύστημα υδροδότησης και παροχή ηλεκτροφωτισμού. Κάτι που δεν συνέβη. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι όφειλαν να προσκομίσουν επί ποινή αποκλεισμού κατά την πρώτη φάση της δημοπρασίας μεταξύ άλλων δικαιολογητικών και Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία θα έφερε σφραγίδα του γνησίου υπογραφής περί πλήρους αποδοχής των όρων της διακήρυξης, καθώς και φάκελο τεχνικής προσφοράς που θα περιελάμβανε και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία να δηλώνεται από τον προσφέροντα ότι για το υπό μίσθωση ακίνητο συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Οι παραπάνω όροι της διακήρυξης φαίνεται να παραβιάστηκαν κατάφορα από την Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας καθόσον το ακίνητο που επιλέχθηκε προς μίσθωση την ημέρα της δημοπρασίας δεν πληρούσε τους όρους του ετοιμοπαράδοτου αφού δεν διέθετε ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού και υδροδότησης, παράλειψη ουσιώδη περί της καταλληλότητας του κτιρίου. Επίσης, στην επιστολή επισημαίνεται ότι ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά και για το ύψος του μισθώματος που πρόσφερε η εταιρεία. Το τελικό ποσό του μισθώματος που θα πληρώνει ο Δήμος μηνιαίως για ένα ακίνητο που την ημέρα της δημοπρασίας και μέχρι σήμερα ακόμη δεν είναι ετοιμοπαράδοτο, ανέρχεται στο ποσό των 4.000 €, αποκλίνοντας σημαντικά από το αρχικά ελάχιστο ποσό των 2.178,44. € που καθόρισε η Επιτροπή εκτίμησης του ακινήτου.

Να χορηγηθούν όλα τα στοιχεία”

Αξίζει να γνωστοποιηθεί ο επίλογος της επιστολής του κ. Καπάκη, στο περιεχόμενο του οποίου αιτείται την ενημέρωση και τη χορήγηση αντιγράφων για μία σειρά αποφάσεων και πρακτικών. Αυτούσιο το εν λόγω τμήμα έχει ως εξής: “Επίσης παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε αντίγραφο: α.Του υπ’ αρ. πρωτ. 8239/5.10.2016 Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας της εν λόγω δημοπρασίας, β. Του υπ΄αρ. πρωτ. 6118/3.08.2016 Πρακτικού (έκθεση) της Επιτροπής Διενέργειας δημοπρασιών μίσθωσης-εκμίσθωσης ακινήτων, γ. Του σχετικού Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης Καταλληλότητας Ακινήτων, δ. Του σχετικού Πρακτικού της Επιτροπής εκτίμησης μίσθωσης ακινήτου (κτίριο και χώρο στάθμευσης) για τις ανάγκες των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού, ε. Των 2 Υπεύθυνων Δηλώσεων που κατέθεσε ο νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας σχετικά με τη γνώση και πλήρη αποδοχή των όρων της διακήρυξης και με την εκπλήρωση του όρου του ετοιμοπαράδοτου του κτιρίου. Ομοίως και της Υπεύθυνης Δήλωσης ορισμού αξιόχρεου εγγυητή. στ. Της κατατεθείσας οικονομικής προσφοράς της εταιρείας. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στην οποία κοινοποιείται η παρούσα επιστολή μου παρακαλείται όπως λάβει υπόψη της το παρών έγγραφό μου κατά τον έλεγχο νομιμότητας που θα ασκήσει στην υπ΄αρ. 147/2016 Απόφαση της Ο.Ε. και περαιτέρω επιληφθεί του θέματος ως εποπτεύουσα Αρχή και επικοινωνήσει άμεσα με τον Δήμο Άνδρου προκειμένου να μου χορηγηθούν απρόσκοπτα όλα τα αιτούμενα στοιχεία και απαντηθούν επαρκώς - και όχι παρελκυστικώς και ασαφώς - τα ερωτήματά μου .