Ανενεργό, περισσότερο από ένα μήνα, παραμένει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, προκαλώντας ταλαιπωρία στους πολίτες

Αίτημα επαναλειτουργίας του ΣΑΠΕ Θήρας

Την άμεση λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, ζητά με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η Έπαρχος Θήρας, κ. Θεώνη Λειβαδάρου.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Επάρχου, το οποίο απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα της ΑΔΑ, «όπως είναι γνωστό με  την αρ. πρωτ. 1670/Φ1.2./07-03-2016 απόφαση σας, συγκροτήθηκαν τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής του άρθρου 20 του Ν. 4030/2011 (ΦΕΚ 249/Α/25-11-2011 ) ως ισχύει, των Περιφερειακών Ενοτήτων Νοτίου Αιγαίου μεταξύ αυτών  και το Σ. Α  Π. Ε. Θήρας, το οποίο συνεχίζει να υφίσταται ως έχει, ως προς την σύσταση, την θητεία και το χρόνο λειτουργίας του. Εντούτοις μετά  τη μετακίνηση του κ. Ρεντζή Αθανασίου (Προέδρου του Σ. Α.) στο Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. στον Πειραιά, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Θήρας, από της τελευταίας συνεδρίασης του που πραγματοποιήθηκε την 8η Νοεμβρίου 2016 μέχρι και σήμερα παραμένει αδικαιολόγητα ανενεργό, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα».

Η κ. Λειβαδάρου αναφέρει δε, ότι «καθημερινά, όπως πληροφορηθήκαμε από την  γραμματεία του Σ. Α. κατατίθενται αιτήματα προς εξέταση  που αφορούν εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας, χωροθετήσεις, ανεγέρσεις νέων κατοικιών, αναθεωρήσεις Οικοδ. Αδειών για επισκευές και ηλεκτροδοτήσεις.  Ήδη ο αριθμός των φακέλων προς έγκριση ανέρχεται στους 150, και η πίεση που ασκείται στην υπάλληλο του εκτελεί χρέη γραμματέα του Σ. Α. αλλά και οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από τους μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων προς εμένα προσωπικά ως Έπαρχο Θήρας, μας προβληματίζουν ιδιαίτερα».

«Η ανησυχία μας μέρα με την μέρα γίνεται μεγαλύτερη αντιμετωπίζοντας την όλη αυτή κατάσταση  που μόνο αρνητικά επηρεάζει την οικονομική ανάπτυξη των νησιών της Περιφερειακής μας Ενότητας στους δύσκολους αυτούς χαλεπούς καιρούς της πατρίδας μας», επισημαίνει.

Κλείνοντας, η κ. Λειβαδάρου τονίζει, ότι σε συνέχεια των παραπάνω «θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί το Σ.Α.Π.Ε. Θήρας με την συμμετοχή των υπαρχόντων οριζόμενων μελών του, μέχρι και της αντικατάστασης του (α) τακτικού μέλους και την τροποποίηση της επιτροπής του Σ.Α.Π.Ε. Θήρας, (αναγνωρίζοντας βεβαίως και τα δικαιώματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι λειτουργοί αλλά και τις υποχρεώσεις τους). Για τον λόγο αυτό αιτούμεθα όπως απευθύνετε κάλεσμα στο Πρόεδρο του Σ.Α. (τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος) προκειμένου να ενεργήσει τα δέοντα προσκαλώντας άμεσα τα μέλη του Σ. Α. για την πραγματοποίηση όσον το δυνατό συντομότερα νέας Συνεδρίασης», ζητώντας τέλος, «για τις περαιτέρω ενέργειες σας, για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π. Ε. Θήρας».