Επίσκεψη των τριών βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαντορίνη

  • Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2017 - 12:06

Τη Σαντορίνη επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μάρτη οι τρείς βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός.

Το Σάββατο είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Νίκο Ζώρζο, με τον οποίο συζήτησαν τα φλέγοντα θέματα του νησιού, τα περισσότερα των οποίων ο ίδιος ο δήμαρχος τα έχει θέσει και στους αρμόδιους υπουργούς σε διαδοχικές συναντήσεις του στην Αθήνα. Κυριότερα από αυτά είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, με χαρακτηριστική περίπτωση την πολεοδομία όπου υπηρετεί ένας μόνο μηχανικός με ευθύνη για έξι νησιά, όπως επίσης και η υποστελέχωση της αστυνομίας, όπου με δεκαπέντε αστυνομικούς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ασκηθεί έλεγχος σε διάφορα συμβάντα και κυρίως σε ζητήματα αυθαίρετης δόμησης, που επεκτείνονται τα τελευταία χρόνια. Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε σημαντικές τις προτάσεις του δημάρχου, τόσο για την τροποποίηση του ισχύοντος Π.Δ προς την κατεύθυνση περαιτέρω προστασίας ορισμένων περιοχών π.χ. Βλυχάδα από την δόμηση αλλά και γενικότερα προς τον επανακαθορισμό των χρήσεων γης, όσο και την έγκριση από πλευράς του κεντρικού κράτους για προσλήψεις στο δήμο, εφόσον οι πόροι καλύπτονται από πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το έργο επισκευής στο λιμάνι του Αθηνιού, όπου μετά την παράδοση της μελέτης, συγκεκριμενοποιήθηκε με τα υπουργεία Ναυτιλίας και Υποδομών η βέλτιστη λύση για την επιτάχυνση υλοποίησης του.

Στη συνέχεια οι τρείς βουλευτές επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, όπου είχαν αναλυτική συζήτηση με την αντιπρόεδρο της ΑΕΜΥ και διευθύνουσα του νοσοκομείου Μαρία Μαυρικάκη. Διαπίστωσαν το σημαντικό έργο που γίνεται και την προσπάθεια που καταβάλουν τόσο οι γιατροί, όσο και το λοιπό προσωπικό, αλλά επικεντρώθηκαν κυρίως στις ενέργειες που πρέπει να τρέξουν, με αιχμή την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού σε κρίσιμους τομείς, αλλά και τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, για τον οποίο προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία με στόχο να εγκατασταθεί στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι τρείς βουλευτές συμμετείχαν στην ολομέλεια της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης στην πορεία προς τη νομαρχιακή συνδιάσκεψη, ενώ το βράδυ παρευρέθηκαν στη χοροεσπερίδα του συλλόγου Κρητών της Σαντορίνης.

Την Κυριακή παρέθεσαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του ΔΑΠΠΟΣ , παρουσία του δημάρχου και φορέων του νησιού. Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές παρουσίασαν συνοπτικά το απολογιστικό έργο της κυβέρνησης δύο χρόνια από τις εκλογές του Γενάρη 2015, ενώ αναφέρθηκαν επίσης και σε τοπικά ζητήματα. Στη συζήτηση που ακολούθησε κυριάρχησαν τα θέματα του νοσοκομείου με αιχμή το πρόβλημα στέγασης του προσωπικού, ζητήματα λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, ζητήματα παραγωγικής ανασυγκρότησης με επίκεντρο την αγροτική ανάπτυξη και το θέμα του Sea Diamond κλπ.

Κλείνοντας οι βουλευτές επανέλαβαν ότι θα βρίσκονται πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ότι θα σταθούν αρωγοί στην προώθηση λύσεων των θεμάτων της Σαντορίνης και συνολικά των νησιών.