"Οι πολίτες κόντρα στον καιρό" για την εργατική Πρωτομαγιά

"Αντίδραση και αντίσταση"

Μήνυμα για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη “Πολίτες κόντρα στον καιρό”.

Η παράταξη καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης.

“Η Ελλάδα και άλλες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με σκληρές δανειακές συμβάσεις, εγκλωβισμένες σε λιτότητα, υποτέλεια και φτωχοποίηση, παγιδευμένες σε πορεία αργής χρεωκοπίας.

Η ανεργία και η ανέχεια αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς κάνοντας την κοινωνία να δυσφορεί να αγανακτεί αλλά και να φοβάται.

Με την πέρα από κάθε λογική, πολιτική της κυβέρνησης, αντιμετωπίζουμε συνεχείς επιθέσεις στις συνθήκες εργασίας και στο βιοτικό επίπεδο με αποτέλεσμα να ενταθεί ακόμη περισσότερο η κοινωνική ανισότητα.

Πάγια και διαχρονικά αιτήματα του κεφαλαίου όπως περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις φυσικών πόρων και υπηρεσιών δημοσίας ωφέλειας, μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων, περαιτέρω αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση συνταξιοδοτικών ωφελημάτων, και η γενικότερα απορρύθμιση της εργασίας, είναι ο στόχος και όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν άμεσα αν δεν υπάρξουν ανατροπές που θα αλλάξουν τους υφιστάμενους συσχετισμούς.

Δυστυχώς ο θεσμός του κοινωνικού διαλόγου έχει υπονομευτεί όπως και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πιέζονται όλο και περισσότερο με βασικό μοχλό πίεσης την ανεργία να συναινέσουν σε νέα πακέτα λιτότητας.

Έχουμε πλέον καταλάβει όλοι ότι πάγια προσπάθεια του κεφαλαίου και της πολιτικής ελίτ είναι να φορτώσει το βάρος της κρίσης στους ώμους των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων.

Είναι μάλλον ώρα να καταλάβουμε και ότι μόνο ένας τρόπος αντίστασης υπάρχει ενάντια στη βαρβαρότητα που μας οδηγούν και αυτός δεν είναι άλλος από μία δυναμική, ενωτική και επιθετική αντίσταση από πλευράς των δυνάμεων της εργασίας, που όχι μόνο θα διατηρήσει τα εργατικά και λαϊκά κεκτημένα, αλλά θα διεκδικήσει συγχρόνως με αξιώσεις να αλλάξει ριζικά τους όρους της συζήτησης, τόσο για την οργάνωση της οικονομίας, όσο και της πολιτικής.

Είναι πολύ σημαντικό και είναι χρέος όλων των εργαζομένων σήμερα να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις δεκαετιών και να μην επιτρέψουμε επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

Αυτό όμως προϋποθέτει μαζικές κινητοποιήσεις, ταξική εγρήγορση και πολιτική αποφασιστικότητα.

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης”.