Στελέχωση των αεροδρομίων ζητά ο Περιφερειάρχης

  • Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2013 - 06:00

Τη στελέχωση με προσωπικό των αεροδρομίων των νησιών ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Μαχαιρίδης, ενόψει της αυξημένης κίνησης που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ο τουρισμός το φετινό καλοκαίρι.

Ο κ. Μαχαιρίδης ζητά τη στελέχωση των αεροδρομίων που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό, με δόκιμους αστυνομικούς αλλά και επιπλέον μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι εκατομμύρια αλλοδαποί τουρίστες που προγραμματίζουν φέτος να επισκεφθούν τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πέρυσι τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκαν περισσότεροι από 6 εκατομμύρια αλλοδαποί τουρίστες αλλά και εκατομμύρια Έλληνες, ενώ, όπως εκτιμάται, τη φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται αύξηση της τάξης του 20-25%.

Ο κ. Μαχαιρίδης ζητά την ενίσχυση του αεροδρομίου της Ρόδου με τουλάχιστον δέκα δόκιμους αστυνομικούς, της Κω με έξι και τη στελέχωση με πέντε αστυνομικούς για τα αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης αντίστοιχα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ξένους επιβάτες. Όπως σημειώνεται, ήδη έχουν σημειωθεί τα πρώτα προβλήματα στον διαβατηριακό έλεγχο για επισκέπτες τρίτων χωρών, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τον μεγάλο όγκο των ξένων επισκεπτών.