Οι “Πολίτες κόντρα στον καιρό” για τα πέντε αεροδρόμια που “οδηγούνται” σε εταιρείες

Να συζητηθεί το “ξεπούλημά” τους

Να τεθεί επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το θέμα του
“ξεπουλήματος” των πέντε αεροδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζητά με επιστολή της προς την πρόεδρο, Ανδριάνα Μπαφίτη η περιφερειακή παράταξη “Πολίτες κόντρα στον καιρό”.

Πλήγμα για νησιά και κατοίκους

Ειδικότερα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παύλος Χρυσαφίδης και Νεκτάριος Σαντορινιός, σημειώνουν, “Κυρία Πρόεδρε, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται επισκέψεις των εταιρειών που ενδιαφέρονται για την αρπαγή των 5 αεροδρομίων της Περιφέρειας μας στα κατά τόπους αεροδρόμια. Ήδη βρισκόμαστε στη β΄ φάση του διαγωνισμού και οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές πολύ σύντομα. Αυτό το ξεπούλημα συνιστά πλήγμα στην οικονομία της χώρας και στην τοπική οικονομία με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών της Περιφέρειας. Σε μια ευαίσθητη και κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή όπως είναι η Περιφέρεια μας, η απώλεια του ελέγχου της λειτουργίας των αεροδρομίων θα βλάψει τα εθνικά συμφέροντα και θα οδηγήσει σε απώλεια ενός ακόμη μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας. Ταυτόχρονα υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτό το ξεπούλημα θα ζημιώσει το Δημόσιο και τους πολίτες. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των τελών χρήσης των αεροδρομίων και επομένως την αύξηση των εισιτηρίων. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι οδυνηρή για τους επιβάτες αλλά και για τον τουρισμό της περιοχής μας”.

Οι δύο αιρετοί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καλούν την κα Μπαφίτη “να θέσει το θέμα του ξεπουλήματος των αεροδρομίων της περιοχής μας για συζήτηση στο αμέσως επόμενο περιφερειακό συμβούλιο”.

Ετικέτες: