Ρώσοι αξιωματούχοι από το Ταταρστάν στη Σύρο

Με προοπτικές συνεργασίας

  • Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2014 - 06:09
  • /   Eνημέρωση: 15 Οκτ. 2014 - 8:22
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Στη Σύρο βρέθηκε εχθές ρωσική αντιπροσωπεία αξιωματούχων του Ταταρστάν, σε μία ανταποδοτική επίσκεψη, προκειμένου να εδραιωθεί το μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας, όπως αυτό είχε σχηματιστεί κατά την επίσκεψη, προς επταμήνου, των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων της Σύρου στο ρωσικό κρατίδιο.

Την μικρή Δημοκρατία του Ταταρστάν επισκέφθηκε τον περασμένο Μάρτιο η αντιπροσωπεία από τη Σύρο με τους Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Πουσσαίο, τον π. δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου, Ιάκωβο Αρβανίτη, με σκοπό την προώθηση του τουρισμού και τις θεματικές μορφές του, θρησκευτικός, αθλητικός και εκπαιδευτικός, όπως από τους ίδιους είχε ανακοινωθεί.

Στη Ρωσική αποστολή που επισκέφθηκε εχθές τη Σύρο μετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Ageev Shamil, η αναπληρώτρια πρόεδρος του υπουργείου Πολιτισμού, Ayupova Irada, ο αναπληρωτής πρόεδρος του υπουργείου Βιομηχανίας, Safiullin Damir και ο επικεφαλής του τμήματος της κρατικής επιτροπής για τον τουρισμό, Kadoshnikov Ivan.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσο, αρχικά πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου και συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, περιφερειακούς συμβούλους και εκπρόσωπο του Δήμου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ η χθεσινή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γ. Ρούσσος στη ρωσική αποστολή.

Το Επιμελητήριο είναι αυτό που επωμίζεται και το κόστος μεταφοράς μετ΄επιστροφής με ναύλωση ταχυπλόου της Συριανής αντιπροσωπείας στη Μύκονο, καθώς σήμερα το απόγευμα θα μεταβεί εκεί ο ανώτατος εκπρόσωπος του κρατιδίου, ο πρόεδρος του Ταταρστάν, για να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ τους.

Προθυμία συνεργασίας

Για συνεργασία και ωφέλεια των δύο πλευρών έγινε λόγος τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη, Γ. Λεονταρίτη, όσο και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γ. Ρούσσο, ενώ από την πλευρά των Ρώσων, ζητήθηκαν πληροφορίες που θα εδραιώσουν την συνεργασία των δύο πλευρών.

Εκ μέρους του κ. Λεονταρίτη εκφράστηκε η θετική διάθεση συνεργασίας, εστιάζοντας όμως στην ποιότητα των ανθρώπων του Ν. Αιγαίου, λέγοντας ότι “Όμως το ωραιότερο που έχει το Νότιο Αιγαίο είναι οι άνθρωποι. Άνθρωποι καλοί, φιλόξενοι, που τους αρέσει πολύ η γνωριμία με άλλους λαούς και η ανταλλαγή πληθυσμών. Πάνω σε αυτή την αρχή, μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Ageev Shamil, πρόκειται για μία επίσκεψη γνωριμίας, η οποία όμως θα επιφέρει πολλές αλλαγές στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα ανέφερε “Η επίσκεψη που γίνεται σήμερα, είναι επίσκεψη γνωριμίας και μπορεί να μη φέρει πολλά, αλλά θα αλλάξει πολλά στην πορεία”.

Η ρωσική αντιπροσωπεία θέλησε να συλλέξει πληροφορίες επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο μεγάλο ποσοστό φοιτητών που διαθέτει το Ταταρστάν, δείχνοντας έτσι το υψηλό μορφωτικό τους επίπεδο.

Επ' αυτού σημειώθηκε η ανάγκη που έχει το κρατίδιο για εργατικό δυναμικό, στο οποίο υπολείπεται έναντι του επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει.

Εκ μέρους του Ανιπεριφερειάρχη Κυκλάδων προσφέρθηκαν στους Ρώσους αξιωματούχους αναμνηστικά δώρα, ενώ μετά το πέρας των συζητήσεων, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση τους στα αξιοθέατα της Σύρου.

Ετικέτες: