Συνάντηση εργασίας Σ. Σπυρίδων με τον Πρόεδρο του Ταταρστάν

Τη Σύρο, τη Μύκονο και την Σαντορίνη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος και αξιωματούχοι της Ρωσικής Δημοκρατίας του Ταταρστάν ως ανταπόδοση της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  το Μάρτιο του 2014.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Ταταρστάν, Rustam Minnikhanov στο νησί της Μυκόνου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κούκα και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως σε σχέση με τον τουρισμό και τις επενδύσεις.

Ο κ. Σπυρίδων κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Ρωσικής πλευράς που εκφράστηκε με την επίσκεψη του ίδιου του Προέδρου του Ταταρστάν και τόνισε πως «η σχέση φιλίας και συνεργασίας που ξεκινά από τους θεσμούς των πόλεων και των περιφερειών είναι ισχυρή και διαμορφώνει το περιβάλλον εκείνο που απαιτείται, προκειμένου οι κεντρικές κυβερνήσεις των δύο χωρών να συνάψουν σημαντικές διμερείς συμφωνίες προς όφελος των δύο λαών».