Στη συντονιστική επιτροπή του Πανελλήνιου Δικτύου Περιφερειακών και Δημοτικών Συμπαραστατών ο Φ. Τριομμάτης

  • Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2015 - 13:06

Σε συνάντηση του Πανελλήνιου Δικτύου Περιφερειακών και Δημοτικών Συμπαραστατών που έγινε στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την πρώτη πενταμελή συντονιστική επιτροπή του Δικτύου. Συντονιστής ανέλαβε ο κ. Μιχαήλ Ευάγγελος Δημοτικός Συμπαραστάτης Σαρωνικού και μέλη είναι ο κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος Περιφερειακός Συμπαραστάτης Αττικής, ο κ. Φίλιππος Τριομμάτης Περιφερειακός Συμπαραστάτης Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Γαβριήλ Αραπατζής από τον Δήμο Ηλιούπολης και η κ. Κατερίνα Τσιομπάνου Συμπαραστάτης του Δήμου Κοζάνης.

Το δίκτυο ασχολήθηκε με ζητήματα ενίσχυσης του θεσμού και αποφασίστηκαν οι πρώτες ενέργειες προκειμένου να υπάρξουν συναντήσεις τόσο με τον Υπουργό Εσωτερικών όσο και με τα προεδρεία της ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ.

Στην συνέχεια ο κ. Φίλιππος Τριομμάτης μετέβη στο Υπουργείο Οικονομικών και σε συνάντηση που είχε με την διευθύντρια της Δ/νσης Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων εξετάστηκε το ζήτημα των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 22ης και 25ης Νοεμβρίου του 2013 (περιοχές Κρεμαστής, Ιαλυσού, Καλλιθέας, Λάρδου) στο νησί της Ρόδου. Ο φάκελος είναι πλέον στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αναμένεται εντός των ημερών να τον υπογράψει και στη συνέχεια απαιτε’ιται η υπογραφή των συναρμόδιων Υπουργών κ.κ Σταθάκη (Υπουργός Οικονομίας υποδομών και Ναυτιλίας), Σκουρλέτη (Υπουργός Ανάπτυξης) και η δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ. Ο Φίλιππος Τριομμάτης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια τόσο του ιδίου και του Περιφερειάρχη όσο και των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής για την καθυστέρηση της εν λόγω διαδικασίας και συμφωνήθηκε να συντμηθούν χρόνοι και διαδικασίες προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία που εδώ και τρία χρόνια υφίστανται οι πληγέντες.

O κ. Φίλιππος Τριομμάτης αναμένεται την προσεχή εβδομάδα να επισκεφτεί το επαρχείο Κω (Κω-Νίσηρος) προκειμένου να ενημερωθεί για σχετικές καταγγελίες και αναφορές της περιοχής αλλά κυρίως να ενημερώσει τους πολίτες για τις αρμοδιότητες και τα πλεονεκτήματα του θεσμού σε συνέντευξη που θα γίνει στο επαρχείο.

Τέλος, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι γραφείο Περιφερειακού Συμπαραστάτη και κέντρο υποδοχής αναφορών και καταγγελιών λειτουργεί ήδη στην έδρα της περιφέρειας στην Σύρο διεύθυνση πλ. Τσιροποινά και στην Ρόδο πλ. Ελευθερίοας 1. Επίσης αναφορές και επαφές μπορούν να γίνονται στα κατά τόπους Επαρχεία όπως και ηλεκτρονικά στo mail spe@pnai.gov.gr.