Στο "κόκκινο" η αγωνία για την ενδεχόμενη κατάργηση των νομικών προσώπων

Σε "αναμμένα κάρβουνα"

"Ψυχραιμία" συνιστά στους εργαζομένους ΟΠΑΣ και ΟΠΑΚ ο Γιάννης Δεκαβάλλας

Την τοποθέτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στο ενδεχόμενο κατάργησης των νομικών προσώπων του δήμου και την επαπειλούμενη απόλυση των εργαζομένων σε αυτά ζήτησε με σχετική επιστολή του ο προϊστάμενος του ΟΠΑΣ Ματθαίος Στεργιώτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΣ, εκφράζοντας την αντίθεσή του για περαιτέρω κατάργηση ή συγχώνευση των Ν.Π. των Δήμων της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, δηλώνει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους, κρίνοντας απαραίτητο να προβεί ο Δήμος σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια, έτσι ώστε να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο.

Ανάλογες αποφάσεις ετοιμάζεται να λάβει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΚ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της "Κοινής Γώμης" αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας επεσήμανε ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον ίδιο και το προσωπικό ΟΠΑΣ και ΟΠΑΚ, ούτως ώστε να συζητηθεί το θέμα λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ, που θα προκύψουν μέσα από τις εργασίες της τελευταίας τακτικής συνεδρίασής της.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι: "στους υπόλοιπους δήμους της χώρας δεν επικρατεί ο ίδιος πανικός που επικρατεί στον δήμο μας", συνιστώντας ψυχραιμία.

Περισσότερες πληροφορίες στο επόμενο φύλλο της "Κοινής Γνώμης".

Ετικέτες: