Απέρριψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης για την πεζοδρόμησης της Ακτής Π. Ράλλη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Παραμένει ανοιχτός

Για “ζητήματα γραφειοκρατίας που θα λυθούν άμεσα”, κάνει λόγο η πλευρά της δημοτικής αρχής

Δεν τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σύρου – Ερμούπολης όσον αφορά στο προσωρινό κλείσιμο της Ακτής Πέτρου Ράλλη, λόγω θερινής περιόδου, απόφαση που έπρεπε να ισχύσει κανονικά από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το Σάββατο το βράδυ τα οχήματα και τα δίκυκλα διέρχονταν κανονικά από την παραλιακή οδό στην Ερμούπολη, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης”, η εν λόγω απόφαση δεν έγινε δεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου αφού λείπει ένα απαραίτητο συνοδευτικό έγγραφο.

Εκκρεμεί ένα τοπογραφικό

Ειδικότερα, το “καυτό” ζήτημα της προσωρινής αναστολής της κυκλοφορίας των οχημάτων και των δικύκλων από τις 22.30 το βράδυ έως και τις 4.00 τα ξημερώματα στην Ακτή Πέτρου Ράλλη, είχε απασχολήσει την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι αιρετοί είχαν αποφασίσει - κατά πλειοψηφία - να ισχύσει και την τρέχουσα περίοδο η ίδια απόφαση με εκείνη του 2012. Ωστόσο, η παραλιακή οδός παρέμεινε ανοιχτή ενώ δε σημειώθηκε καμία απολύτως αλλαγή και στις οδούς Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη, από τις οποίες θα εξυπηρετούνται οι οδηγοί όταν ξεκινά να “κλείνει” η παραλία. Πηγή της εφημερίδας αναφέρει πως η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν εγκρίθηκε καθώς εκκρεμεί ένα τοπογραφικό σχεδιάγραμμα συγκεκριμένου τμήματος της παραλιακής οδού. Παρά το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε κάποιο παρόμοιο ζήτημα, φέτος η Γενική Γραμματεία της ΑΔΑ, “εντόπισε” κώλυμα.

Παρόλα αυτά, η πλευρά του δήμου κάνει λόγο για “κωλύματα γραφειοκρατίας”, που ενδεχομένως να λυθούν εντός λίγων ημερών. Ωστόσο, αν αυτό αποτελεί εν τέλει εύστοχη παρατήρηση, απομένει να επαληθευτεί άμεσα. Οι ίδιες πηγές θέλουν πάντως το δήμαρχο, Γιάννη Δεκαβάλλα να έχει επικοινωνήσει με τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Χριστιάνα Καλογήρου και το θέμα κατά πάσα πιθανότητα θα “λυθεί” σύντομα.