Προσωρινό κλείσιμο Ακτής Πέτρου Ράλλη και άρση του πεζόδρομου Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη

Ντόμινο κυκλοφοριακών εξελίξεων

Επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σύρου – Ερμούπολης για να μετατρέπεται σε πεζόδρομο η Ακτή Πέτρου Ράλλη τις βραδινές ώρες.

Πράσινο φως από τη Χρ. Καλογήρου

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε χθεσινό δημοσίευμα της “Κοινής Γνώμης”, αρχικά η απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο της παραλιακής οδού, από το ύψος της Αγροτικής Τράπεζας έως και την πλατεία Κανάρη είχε απορριφθεί καθώς έλλειπε ένα απαραίτητο συνοδευτικό έγγραφο. Αποτέλεσμα των ανωτέρω, ήταν να καθυστερήσει η εφαρμογή της απόφασης, καθώς κρινόταν απαραίτητη η έγκρισή της από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου. Έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως το συγκεκριμένο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα που απαιτείτο, ο δήμαρχος, Γιάννης Δεκαβάλλας το απέστειλε από την Παρασκευή, αξιολογήθηκε και έτσι η επικύρωση της απόφασης του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, πήρε το “πράσινο φως”.

Άμεσα η απόφαση του Λιμενάρχη για λόγους ασφάλειας

Τόσο ο δήμαρχος, Γιάννης Δεκαβάλλας, όσο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Βελισσαρίου αλλά και ο Λιμενάρχης, Παναγιώτης Καραμήτσας επιθυμούν να ισχύσει άμεσα το μέτρο λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στις επιχειρήσεις της παραλιακής οδού, με αποτέλεσμα πεζοί, οχήματα και δίκυκλα να γίνονται... ένα. Μετά την ανάρτηση της απόφασης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών “Διαύγεια”, απομένει η απόφαση που θα εκδώσει ο Λιμενάρχης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν σήμερα ο κ. Καραμήτσας έχει στο γραφείο του τις αποφάσεις της αρμόδιας Λιμενικής Επιτροπής, του δήμου Σύρου – Ερμούπολη, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν αποκλείεται το κλείσιμο της Ακτής Πέτρου Ράλλη να αποτελεί θέμα λίγων 24ωρων και το αργότερο έως το Σαββατοκύριακο να εφαρμοστεί η απόφαση. Υπενθυμίζεται πως, το μέτρο θα ισχύει καθημερινά από τις 22.30 έως και τις 4.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και η κίνηση των οχημάτων προς το Νησάκι θα γίνεται μέσω των οδών Σουρή – Καλομενοπούλου – Ευαγγελιστρίας – Θυμάτων Σπερχειού, - η οποία θα μετατραπεί σε διπλής κατεύθυνσης προσωρινά -, καθώς και από την Πρωτοπαπαδάκη, που θα πραγματοποιείται η έξοδος των οχημάτων από το Νησάκι.