Πενήντα – πενήντα οι πιθανότητες για την προσωρινή πεζοδρόμηση της Ακτής Πέτρου Ράλλη

Κλείνει... δεν κλείνει

“Τερψιχόρη”: Εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια των μελών της για τα συνεχή εμπόδια

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί η υπόθεση της προσωρινής πεζοδρόμησης της Ακτής Πέτρου Ράλλη αφού η μία αναβολή διαδέχεται την άλλη και τελικά όλα επιβεβαιώνουν το γνωμικό πως “ενός κακού μύρια έπονται”.

Πρώτες αντιδράσεις από το Σύλλογο “Τερψιχόρη”

Την είδηση ότι πολίτες αντέδρασαν κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που “άναβε” το πράσινο φως για την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού, “έφερε” στην επιφάνεια, η ανακοίνωση του Συλλόγου “Τερψιχόρη”. Στο περιεχόμενο της εν λόγω ανακοίνωσης, παρά το γεγονός πως δε γίνεται σαφής αναφορά στους λόγους που κάποιοι επέλεξαν μία ημέρα πριν μετατραπεί προσωρινά σε πεζόδρομο η παραλιακή οδός στην Ερμούπολη, να ταχθούν κατά της απόφασης του δήμου, ωστόσο, τονίζεται πως αυτή η πρόθεση όσων ενήργησαν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων ενώ αφήνει χωρίς τάξη τη χαοτική εικόνα της Ακτής Πέτρου Ράλλη κυρίως τις βραδινές ώρες.

Αυτούσιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου έχει ως εξής: “Ο Σύλλογος Τερψιχόρη θέλει να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του στην απόφαση κάποιων πολιτών του νησιού μας να μπλοκάρουν την απόφαση της δημοτικής αρχής για το κλείσιμο της Ακτής Πέτρου Ράλλη. Τέτοια γεγονότα, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην καλή λειτουργία των καταστημάτων μας και μαυρίζουν την τουριστική εικόνα του νησιού μας”.

“Μπουγιουρντί” για τους επιχειρηματίες

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, εύλογα κατανοεί κανείς πως όποιος και να είναι ο λόγος που διαφωνούν  ορισμένοι πολίτες, ζητώντας τον έλεγχο της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, το ζήτημα είναι πως επί της ουσίας το “κόστος” θα επωμιστούν οι επιχειρηματίες της παραλίας, χωρίς αυτό να μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Το ρεπορτάζ της “Κοινής Γνώμης” επισημαίνει πως μέχρι αργά χθες το απόγευμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν ήταν γνωστό ποια απόφαση θα έπαιρνε για το θέμα αλλά αιωρείται το σενάριο πως η απόφαση της δημοτικής αρχής, παρά το γεγονός πως είχε εγκριθεί εν τέλει από τη Γενική Γραμματέα, Χριστιάνα Καλογήρου, ενδεχομένως να επανεξετασθεί επισταμένως. Έγκυρες πληροφορίες θέλουν τον Λιμενάρχη, Παναγιώτη Καραμήτσα αν δεν έχει κάποιο έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που να του απαγορεύει την έκδοση σχετικής απόφασης για προσωρινό κλείσιμο της παραλιακής οδού, να προχωρήσει σήμερα στην έκδοσή της και να εφαρμοστεί το κυκλοφοριακό μέτρο. Πάντως, όποια και να είναι η απόφαση, σημασία έχει πως ο Ιούνιος βαδίζει προς το τέλος του και ήδη οι επιχειρηματίες εξακολουθούν να συνυπάρχουν με τα οχήματα.