Αθώοι ΔΕΥΑΣ και Δήμος για τα χαμένα έργα

Δε φταίει κανείς

Υπερασπιστική θέση υπέρ της ΔΕΥΑΣ, αλλά και υπέρ της δημοτικής αρχής σχετικά με την κακή πορεία των έργων, κράτησε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Δεκαβάλλας.

Ο κ. Δεκαβάλλας, ο οποίος θέλησε να παίξει το παιχνίδι των “λέξεων”, διέψευσε τα δημοσιεύματα της “Κοινής Γνώμης”, περί απεντάξεων, μιλώντας ναι μεν για αποτυχία και δυσκολίες, αλλά μετατοπίζοντας τις ευθύνες σε κάποιες άλλες... εξωγενείς δυνάμεις.

Μάλιστα ο κ. Δεκαβάλλας στην προσπάθειά του να πείσει ότι δεν κινδυνεύει να χαθεί το έργο της αστικής ανάπλασης της Ερμούπολης, επισήμανε ότι αν χρειαστεί θα αντικατασταθεί ένα έργο, π.χ η αναβάθμιση του εξοπλισμού του θεάτρου “Απόλλων” με την αγορά ενός λεωφορείου!

“Πολιτική αποτυχία και ανικανότητα”

Το θέμα των απεντάξεων των έργων, έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Κώστας Απέργης, ο οποίος κάνοντας ευθεία επίθεση προς τον Αντιδήμαρχο, κ. Νίκο Αλμπανόπουλο, μίλησε για πολιτική αποτυχία και για ανικανότητα.

“Είναι δικής σας αποτυχία το ότι δε κατασκευάζονται μεγάλα έργα. Το ότι δε μπορείτε να φέρεται εις πέρας μεγάλα έργα είναι πολιτική αποτυχία. Τουλάχιστον πρέπει να έχετε το “γνώθι σ' αυτόν””, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Απέργης, προτείνοντας μάλιστα στον κ. Αλμπανόπουλο να είναι πιο μετριοπαθής στις τοποθετήσεις του.

Δε φταίμε εμείς, αλλά οι... άλλοι

Θέση επί του θέματος, παρουσιάζοντας το άσπρο για μαύρο, πήρε ο Δήμαρχος Σύρου, κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απένταξη έργου. Ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρθηκε τόσο στο έργο που αφορά στη διασύνδεση των περιοχών Βάρης-Μέγα Γιαλού με τη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της Ερμούπολης, αλλά και την αναβάθμιση του Βιολογικού, καθώς και στο έργο της αστικής ανάπλασης της Ερμούπολης, το οποίο αποτελείται από 18 υποέργα.

Για το θέμα της διασύνδεσης των περιοχών Βάρης-Μέγα Γιαλού, ο κ. Δεκαβάλλας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία απένταξη. Ωριμάσαμε όλες τις συμπληρωματικές του μελέτες. Απλά ήταν αδύνατο να εκτελεστεί μέσα στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε στην επόμενη, διαφορετικά θα παίρναμε τα χρήματα, δε θα ήμασταν έτοιμοι να υλοποιήσουμε το έργο και τότε σίγουρα θα απεντάσσονταν».

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι μέσα από την παρούσα προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ ) θα χρηματοδοτηθούν μόνο οι μελέτες του έργου, δηλώνοντας ότι είναι σίγουρος ότι τα έργο θα χρηματοδοτηθεί κανονικά και θα υλοποιηθεί τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο κ. Δεκαβάλλας κάλεσε μάλιστα, αναφερόμενος σαφώς στα δημοσιεύματα της “Κοινής Γνώμης”, να σταματήσει η αρνητική κριτική προς τη ΔΕΥΑΣ, η οποία όπως είπε, έχει παράγει τεράστιο έργο στο νησί, παραλείποντας να αναφέρει πόσο έχει κοστίσει στο νησί!

“Μη πυροβολείται τη ΔΕΥΑΣ, η οποία έχει κάνει ένα τεράστιο έργο στο νησί. Η ΔΕΥΑΣ έκανε τις συγκεκριμένες μελέτες γλυτώνοντας το Δήμο από μεγάλο χρηματικό ποσό. Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Κάποια έργα επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες και γι΄ αυτό είναι δύσκολη η ολοκλήρωσή τους», δήλωσε ουσιαστικά παραδεχόμενος ότι τα έργα αυτά πηγαίνουν «υπέρ πίστεως».

Για το έργο της αστικής ανάπλασης ο Δήμαρχος ομολόγησε ότι εντάχθηκε, χωρίς να υπάρχουν μελέτες για κάποια υποέργα, θέμα όμως που δημιουργεί ερωτηματικά.

Για την παραχώρηση του στρατοπέδου υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία όμως ήταν γνωστά. Όμως για κάποια υποέργα, όπως η αναβάθμιση του εξοπλισμού του θεάτρου “Απόλλων”, η φωτεινή ανάδειξη επιλεγμένων κτηρίων και περιοχών του ιστορικού κέντρου, είναι τόσο δύσκολο να προχωρήσουν οι μελέτες και να ξεκινήσουν τα έργα;

Στην γενική και αόριστη τοποθέτηση του Δημάρχου δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διευκρίνιση περί της πορείας των έργων, όταν ανέφερε ότι “Το έργο για την αστική ανάπλαση έχει 18 υποέργα, τα οποία δεν είχαν την ωριμότητα να ξεκινήσουν και επομένως θα έπρεπε να συνταχθούν μελέτες σε πληρότητα, όπως προβλέπει το πρόγραμμα. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπ' όψη τις αντικειμενικές αδυναμίες. Παράδειγμα είναι το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου. Ωστόσο ευελπιστώ ότι δε θα χαθεί ούτε ένα ευρώ και το λέω αυτό, διότι υπάρχει περιθώριο αντικατάστασης αυτών των έργων που έχουν πρόβλημα με κάποια άλλα. Έχεις ένα πρόβλημα να απορροφήσεις τα χρήματα του έργου που αφορά στην παραχώρηση του στρατοπέδου, τότε μπορείς πολύ άνετα να έρθεις και να πεις ότι προτείνεις αντί για αυτό, να προβούμε στην αγορά ενός λεωφορείου ή να γίνει κάτι πιο απλό που δεν αποτελεί μεγάλη προσπάθεια. Δεν έγινε καμία απένταξη”.

Ετικέτες: 

Σχόλια

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Τετ, 24 Ιουλ. 2013 - 20:04

Για φαμφάρες καλοί είσαστε….για ουσία όμως…..ΜΗΔΕΝ. Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΤΑΙΕΙ….ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΚΗΣ

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Παρ, 26 Ιουλ. 2013 - 20:40

Άκρως επικίνδυνη η τρύπα στη μέση του δρόμου στην Αζόλιμνο μπροστά στον Αγ. Φραγκίσκο. Μήπως είναι τυχαίο που κτίστηκε εκεί η εκκλησία….για να κάνεις τον σταυρό σου που δεν «σκοτώθηκες» από τους ανίκανους –αυτούς που υπερασπίζεται με νύχια και δόντια ο δήμαρχος- της ΔΕΥΑΣ. ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΠΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ…… ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΑΣ…..απλά να προσέξετε τι θα πείτε γιατί η κόλλα είναι έτοιμη για να σας τυλίξω όλους μαζί…..ΠΑΚΕΤΟ. Χθες αντίκρισα αυτό: http://img703.imageshack.us/img703/1664/lwtw.jpg Σήμερα έζησα αυτό : http://www.youtube.com/watch?v=9ZzJ0w6DXSk&feature=youtu.be Φτιάξτε το γιατί δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα στο τέλος. Δήμαρχε καλύτερα να μην μιλάς για τους εντεταλμένους σου……μάσα καμία τσίχλα…..Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…..ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…….ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ.

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Τετ, 7 Αυγ. 2013 - 22:05

“Πολιτική αποτυχία και ανικανότητα” http://img836.imageshack.us/img836/5761/x0r5.jpg Βρείτε που είναι, αφού εμείς σας δυσφημίζουμε τα έργα….άχρηστοι!!!